Inside Out is het eerste boek uit de serie ‘’Inside’’ van twee boeken geschreven door Maria V. Snyder. Ik had nog nooit eerder een boek van haar gelezen, en aangezien ik Inside Out aangeraden kreeg, besloot ik om dit boek te openen. Zo kon ik gelijk kijken of de schrijfstijl van Maria mij interesseert, want ze heeft nog een fantasy-trilogie geschreven.

Op de achterkant van dit boek vind je een spannend en mysterieus stuk. Zo staat er onder andere: Hou je gedeisd. Val niet op. Of anders… en Trella is Koningin van de Buizen. Ik kon hier gelijk aan merken dat het een sciencefiction boek is, wat overigens mijn favoriete genre is. Hierdoor verwachtte ik veel van dit boek. Sciencefiction boeken hebben namelijk vaak een sterke verhaallijn met veel gebeurtenissen.

Het boek draait vooral om Trella. Trella is een sloof. Ze zit samen met een paar duizenden andere sloven en oppers opgesloten in Binnen. De sloven moeten het werk doen voor de oppers, die volgens de sloven een luxeleventje leiden. Niemand weet wat er achter de wanden van Binnen, wat Buiten genoemd wordt, te vinden is. Trella wordt de Koningin van de Buizen genoemd, want mensen vinden dat ze zichzelf beter vindt dan de rest. Ze heeft één vriend, Cogon. Hij stelt haar voor aan Gebroken Man, die gelooft dat de Poort naar Buiten bestaat. Gebroken Man wordt echter gezocht en duikt onder. Cogon is opgepakt vanwege ontvoering van Gebroken Man. Trella moet dus alleen op zoek naar de Poort. Ze ontmoet Riley, maar Riley is een opper. Het blijkt dat lang niet alle sloven en oppers het eens zijn met de huidige situatie. Daarom krijgt Trella hulp om de Poort te zoeken en de situatie te verbeteren.

Ik kon me goed vinden in het sterke karakter van Trella. Ze is namelijk nogal op zichzelf, wat ik meestal ook ben. Daarom kon ik de manieren waarop ze denkt en handelt goed begrijpen. Wel vind ik dat er in het begin voor een Sciencefiction boek vrij weinig gebeurt. In sommige stukken van het boek duren acties meer dan tien bladzijden, of er gebeurt twee keer hetzelfde, wat een beetje jammer is. Na het midden van het boek gaat alles opeens heel snel. Wel is het Maria V. Snyder goed gelukt om het boek spannend te houden door een paar onverwachte gebeurtenissen. Aan het begin lijkt het namelijk alsof je kunt voorspellen hoe het boek eindigt. Dit is echter totaal niet zo, want aan het einde krijgt het boek een onverwachte wending. Dit zorgt er dan ook voor dat het boek uiteindelijk wel aan mijn verwachtingen voldeed.

Natuurlijk, net zoals bijna alle andere boekenseries, is het verhaal niet afgerond aan het einde van het boek. Ik ga zeker het andere boek ook nog lezen, om erachter te komen hoe het verhaal afloopt en wat er gebeurt met de personages. Ondanks dat de gebeurtenissen onhandig zijn verdeeld over het boek, doordat er eerst weinig gebeurt en later heel veel, vind ik dat dit boek door meer mensen gelezen mag worden. Er zit namelijk echt een goede verhaallijn in!

Sara gaat naar het Roelof van Echten College waar ze in het derde jaar van het VWO zit. Sara leest het liefst science fiction boeken, waar spanning en liefde in voorkomt. Natuurlijk staat ze ook open voor het uitproberen van andere genres 😉

Inside Out/Maria V. Snyder/Harlequin Young Adult/2012/352 blz./ISBN: 9789034755872

No Comments

Post a Comment