De 18-jarige huurmoordenaar Celaena Sardothien is een jaar geleden opgepakt en moet haar hele restende leven in de zoutmijnen van Endovier werken. Tot ze op een dag door captain Westfall en de kroonprins iets wordt aangeboden: Celaena moet Dorian vertegenwoordigen in een wedstrijd tegen andere moordenaren en dieven. Als ze wint wordt ze niet alleen de kampioen van de koning, maar zal ze ook na vier jaar hij vrijheid terug krijgen. Maar er is meer aan de hand, en Celaena zal er snel achter komen dat haar een belangrijke taak wacht.

Sinds 2015 lees ik zowel meer contemporary als Fantasy en langzaam aan begin ik fantasy dus ook steeds leuker te vinden. Throne of Glass is een enorm populair boek en ik was eigenlijk wel benieuwd of het ook wat voor mij zou zijn. Het had tesnlotte veel elementen die een boek voor mij geweldig zouden moeten maken. Zonder al te veel te weten van het verhaal begon ik dus in Throne of Glass en ik zat er ook vrij snel in.

Het verhaal begint met Celaena die echt heel wreed en sarcastisch klinkt. Ze heeft op dat moment echt een killer aura over zich heen. Het verhaal wordt vooral uit het perspectief van Celaena verteld die steeds opener wordt. Tussendoor komen ook af en toe de perspectieven van Chaol Westfall en prins Dorian. Die twee perspectieven vond ik heel interessant omdat ik dan de moordenaar door de ogen van iemand anders zie.

Ik vondt het wel weer een beetje vervelend dat er een liefdesdriehoek in Throne of Glass zat. Okay om eerlijk te zijn zijn allebei de jongens leuk maar ik werd ook behoorlijk paranoide en op het gegeven moment zag ik dus overal potentiele relaties tussen Celaena en andere opbloeien. Wat ik wel heel mooi hieraan vond was dat je heel door al die vriendschappen en liefde wel kon zien dat Celaena eigenlijk ook maar een meisje is terwijl iedereen haar ziet als de beste en meest gevaarlijke huurmoordenaar van het koninkrijk.

Er zijn nog een hoop dingen in het verhaal die ik nog niet snap maar ik vermoed dat een groot deel in de vervolgen veel uitgebreider wordt. Ik kan alleen nog niet zo goed begrijpen hoe het spannender moet worden. Wat me al wel opviel is dat de andere delen veel hogere ratings hebben naarmate de serie vordert. Dit moet dus betekenen dat het verhaal alleen maar beter kan worden. Ik hoop het! Ik vind het nu al een leuke serie.

Throne of Glass (Throne of Glass #1) / Sarah J. Maas/ 404 p. / 2012 / Bloomsbury Publishing / ISBN 9781408832332

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 18 jaar. In haar vrije tijd schrijft Saskia blogs en verhalen en kijkt ze teveel Netflix series. Haar recensies en blogs plaatst ze op Saskia’s Bookshelf.

https://saskiasbookshelf.wordpress.com/

No Comments

Post a Comment