Het boek gaat over een meisje en een jongen. Dit verhaal speelt af in een schooljaar in 1986. Eleanor is groot, heeft rood haar en draagt vreemde kapotte kleren. Park is Koreaans, de enige op zijn school, draagt zwarte kleren en luistert naar rockmuziek. In het verhaal ontmoeten de twee elkaar en proberen ondanks hun problemen, familie en school een eerste liefde te onderhouden.

Eleanor komt nadat ze weggestuurd is door haar stiefvader weer terug bij haar moeder en hem. Ze moet daardoor naar een nieuwe school en valt daar erg op door haar rode haar, kapotte kleren en postuur. Park woont zijn hele leven al in dezelfde plaats en is half Koreaans. Wanneer Eleanor in de bus komt moet ze naast Park zitten. Ze mogen elkaar niet en willen zich niet met elkaar bemoeien. Maar wanneer Park ontdekt dat Eleanor meekijkt wanneer hij strips leest neemt hij strips en mixtapes mee en laat haar ernaar luisteren. Eleanor en Park beginnen hun liefde voor strips en muziek te delen en praten steeds vaker met elkaar. Hun liefde bloeit op. Eleanor wordt gepest door Tina en bedreigd door haar stiefvader. Wanneer Park ontdekt dat haar stiefvader gevaarlijk is helpt hij haar weg te komen. Het einde is prachtig en laat je nog dagenlang nadenken over Eleanor en Park.

Ik vond dit boek in de boekhandel en moest en zou het perse meenemen. De achterflap vond ik al geweldig. Het feit dat het tot “Best of YA” hoorde en een lovende reactie kreeg van John Green maakte dat ik het meteen ging kopen. Ik wist dat het boek fantastisch zou zijn en mijn verwachtingen zijn dan ook uitgekomen. Ik heb genoten van het verhaal en vond de personages erg leuk. Dat het verhaal zich afspeelde in 1986  kon je goed merken door de spullen, de muziek en de boeken die beschreven werden in het verhaal.
Ook waren de personages goed uitgewerkt. Dat gold ook voor de personages die er niet veel in voorkwamen. Ik vond het geweldig hoe Eleanor en Park van elkaar hielden. Ik hield van ze en kreeg soms medelijden of werd blij voor ze. Ze waren zo leuk. Ik denk dat als ik ze zou ontmoeten in het echte leven ik ze ook erg leuk zou vinden!
Verder begon het verhaal goed, ik zat er meteen in. Het liefst had ik het boek in één keer uitgelezen want ik wilde zo graag weten hoe het zou aflopen. De rolverdeling tussen Eleanor en Park was mooi gedaan. Erg origineel! De schrijfstijl van Rainbow Rowell is erg prettig. Ik wil graag meer boeken van haar lezen!

Deze recensie is geschreven door Iris Ragetli. Ze zit ik in de derde van de middelbare school, havo. Waarom Iris graag leest? Omdat ze houdt van allerlei soorten verhalen! Altijd als ze leest heeft ze weer inspiratie en energie en voelt de dag goed.

Eleanor & Park/Rainbow Rowell/vertaald door: Annelies Jorna en Ineke Lenting/Uitgeverij Van Goor/2014/333 blz./ISBN: 978 90 00 342631

No Comments

Post a Comment