Liefde overwint alles – Vergilius

Het verhaal is een letterlijke vertelling van de film Frozen. Je hebt de zusjes Elsa en Anna, prins Hans van de Zuidereilanden, Kristoff, Sven en de schattige Olaf! Voor de enkeling die Frozen niet kent, het gaat over twee zussen waarvan er een over magische ‘koude’ krachten heerst, namelijk Elsa. Na een conflict moet Anna haar zus helpen en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.

Het verhaal is geschreven vanuit Anna’s oogpunt en vanuit Hans’ oogpunt. Het zijn korte hoofdstukken. De schrijfstijl is makkelijk om te lezen en het was best leuk om vanuit Hans’ oogpunt te lezen, je leert meer over Hans, die in de film redelijk op de achtergrond blijft. Ook Anna is een schatje, maar dat wisten de meeste Frozenliefhebbers natuurlijk al.

De vraag die meteen in mijn hoofd opkwam, toen ik hoorde over dit boek was ‘Waarom wordt dit boek uitgegeven?’ Ik kan nog begrijpen dat een Frozenfan de tijd en moeite neemt om de film uit te typen, en dat er mensen zijn die het wel grappig vinden om te lezen, maar daar  bleef het voor mij bij. Toch moet ik je vertellen dat ik het inderdaad leuk vond om te lezen.

De film die ik zelf minstens vier keer gezien heb, wordt goed gevolgd (wat een voor- en nadeel kan zijn), en ook stukjes van de liedjes worden verwerkt in de tekst. Toch miste ik een beetje de magie van de film, de blikken en de grappige stemmetjes, al kwamen die tijdens het lezen automatisch in mijn gedachten op.

Uiteindelijk vind ik het geen stom boek wat ik eerlijk gezegd wel had verwacht, ook vind ik dat Elizabeth het niet slecht geschreven heeft. De angst die je hebt met boekverfilmingen was nu andersom, ‘hoe komt alles op papier?’. Over de cover zijn de meningen verdeeld en de lay-out van de bladzijdes had van mij wat ‘magischer’ gemogen. Toch heb ik om dit boek kunnen lachen, of dat ligt aan mijn flauwe humor of niet kan ik je niet vertellen. Ik raad iedereen aan om het boek een kans te geven en weer in de wereld te stappen van Frozen.

‘Some people are worth melting for’

Deze recensie is geschreven door Milou Visser, die na de zomer graag bedrijfs- en consumentenwetenschappen wil gaan studeren in Wageningen. Ze is dol op lezen en gaat vaak naar boekenevents. Ook heeft ze een eigen blog www.disneydreamsandbooks.nl waar dit boek perfect tussen past!

Een Frozen hart / Elizabeth Rudnick / Vertaald door Henny van Gulik / Uitgegeven door Van Goor uitgeverij – Best of YA / 2016 / 253 blz. / ISBN: 9789000347964

No Comments

Post a Comment