Er is weinig zo leuk als een boekpresentatie en donderdag 14 april was er weer eentje. In Speelboek Kinderwinkel kwam Miriam Bruijstens vertellen over haar nieuwe boek: Het tweede boek van Tess, maar dat niet alleen, ze gaf ook een workshop gedichten schrijven.

Miriam zelf kwam al rond half vier bij Speelboek aan en direct bleek hoe enthousiast ze was om een presentatie te geven en hoe leuk ze het vindt dat mensen haar boeken lezen. Wat later kwamen de mensen van uitgeverij Clavis en werden er stoelen klaargezet, spullen aan de kant geschoven en kwamen de roze koeken en ander lekkers uit de verpakkingen. Gedichten en prachtige platen werden opgehangen en er kwamen flessen tevoorschijn die later tijdens de workshop gebruikt zouden worden.

Toen rond vijf uur iedereen binnen was gedruppeld, stond Katja van That Blonde Woman op om als buddy (proeflezer) van Miriam een introductie praatje te houden, waarbij ze iedereen aan het lachen wist te krijgen en waardoor Miriam een beetje stil werd.

14042016 052

Daarna beantwoorde Miram een aantal vragen. Op de vraag waar ze inspiratie vandaan haalt, antwoordde ze dat ze vaak dingen die ze ergens opvangt in het boek verwerkt en dat juist deze dingen de uitgeverij nog weleens doen fronsen omdat dat echt niet in het echte leven zou gebeuren, terwijl ze de dingen die Miram verzint vaak erg geloofwaardig vinden.

Verder vertelde ze dat het schrijven van boek twee een stuk anders gegaan was dan van boek één. Bij boek één schreef ze een aantal fragmenten en breide deze uiteindelijk aan elkaar, terwijl boek twee veel meer op chronologische volgorde is geschreven.

Een van de aansprekende aspecten van de boeken van Tess zijn de gedichten die daarin te vinden zijn. Bij presentaties van het eerste boek was al gebleken dat genoeg mensen belangstelling hadden in een workshop, maar vandaag was de eerste keer dat Miriam deze workshop ook echt gaf.

Als eerste vertelde ze over de verschillende dichtvormen en droeg ze meerdere van haar eigen gedichten voor. Daarna mocht iedereen aan de slag. Er waren speciale kalligrafeer pennen en omdat Miriam van flessenpost houdt, stonden er flessen klaar om de gedichten in te kunnen stoppen.

14042016 024

Aan het einde van de middag werd nog een setje boeken verloot en kreeg iedereen een leuke goodiebag mee. In de goodiebag zaten een poster, wat ansichtkaarten en boekenleggers, maar het mooiste was toch wel het gedichtenboekje, vol met prachtige gedichten van Tess.

Gelukkig kregen we ook te horen dat we voorlopig nog niet van Miriam en Tess af zijn, want er zijn nog ideeën voor zeker twee andere boeken rond Tess, waarvan eentje misschien vanuit het perspectief van Lucas geschreven wordt. Ik hoop maar dat we niet al te lang hoeven te wachten, maar gelukkig is een stukje van boek drie al in deel 2 te vinden, wat Miriam voor zichzelf als stok achter de deur gebruikt. Naar een derde boek kan dus zeker uitgekeken worden.

No Comments

Post a Comment