The Shadowhunter’s Codex van Cassandra Clare en Joshua Lewis is niet zomaar een boek. Het is een gids voor nieuwe Shadowhunters en het is dan ook een geschikt boek om nog wat meer te ontdekken van de Shadowworld uit Clares series The Mortal Instruments en The Infernal Devices. Het is wel aan te raden dit boek pas te lezen na TMI in verband met spoilers, maar als je daarna nog steeds smacht naar meer van de Shadowworld, zou ik dit boek zeker eens oppakken.

Mijn reden om dit boek te kopen, was met name vanwege de illustraties die prachtig zouden zijn. Gelukkig wordt er direct aan die verwachting voldaan als je het boek opendoet, want aan de binnenkant van de kaft komt al een van deze prachtige illustraties tevoorschijn. Verder zijn door het hele boek tekeningen te vinden, sommigen die in de “Codex” horen en anderen geschetst door Clary.

Een erg leuke toevoeging aan dit boek zorgt ervoor dat het direct minder droog wordt, er zijn namelijk opmerkingen van verschillende personages uit The Mortal Instruments bij geschreven. Clary, Jace en Simon hebben het boek gelezen en hebben me meerdere malen aan het lachen gekregen met hun sarcastische opmerkingen helemaal passend bij hun karakters in de boeken.

Wel is het zo dat dit boek veel feitjes bevat die lezers van TMI en TID al weten, wat ervoor zorgde dat het mijn aandacht niet altijd voor de volle honderd procent wist vast te houden. Aan de andere kant is het wel erg leuk om een fictioneel boek uit TMI en TID echt in je handen te hebben en er is uiteraard ook informatie die wel iets toevoegt. Een voordeel aan dit boek is dat je het makkelijk in kleine stukjes kan lezen, omdat het geen verhaal bevat, maar met name feitjes over de Shadowworld. Mocht je dus druk zijn is dit boek heerlijk voor tussendoor om even te ontspannen, maar zit je niet direct in een verhaal waaruit je niet meer los kan komen.

Dit boek is dus een boek dat je niet moet oppakken als je geen enorme fan bent van The Mortal Instruments, maar daarvoor is het ook niet geschreven. Als je een fan bent en meer wilt weten en daarnaast houdt van prachtige illustraties is dit boek het zeker waard en kan je weer heel even terug naar de Shadowworld terwijl je wacht op het volgende boek van Cassandra Clare.

The Shadowhunter’s Codex/ Cassandra Clare, Joshua Lewis/ Uitgeverij Margaret K. McElderry Books/ 2013/ 263 blz./ ISBN: 9781442416925

No Comments

Post a Comment