Na zijn debuutroman Broer, ligt nu ook De achterkant van de zon in de boekhandels. Maurits de Bruijn, geboren in 1984, werkt als journalist en copywriter. Stukken van zijn hand verschenen in o.a. de Volkskrant en Das Magazin.

1994: Samen met zijn gezin rijdt Soufjan door de woestijn. Met zijn vader aan het stuur en een onbekende baby in de auto, weet Soufjan niet wat het doel is van deze tocht. Vanaf dat moment weet hij echter wel dat de baby (Mariah Carey) die ook in hun auto aanwezig is, zijn nieuwe zusje is.

2011: We leren Soufjan beter kennen. Hij is taxichauffeur in Marrakech, woont in een netjes appartement en krijgt zijn moeder op bezoek. Zijn moeder baart zich zorgen om Mariah. Ze is op zoek naar haar familie en komt tot de ontdekking dat haar grootouders in Nederland wonen. Op 17-jarige leeftijd trekt ze er naartoe. Haar grootvader, Huub, blijkt alzheimer te hebben. Haar grootmoeder probeert hem zo goed mogelijk te verzorgen. Soufjan krijgt na 17 jaar eindelijk de waarheid te horen over hoe Mariah, die bewuste avond, bij hun in de auto geraakt is.

Persoonlijk vond ik het een minder aangenaam boek om te lezen. Ik vond de verhaallijn nogal warrig. De achterkant van de zon is een boek dat je niet te lang moeten laten liggen alvorens je het uitleest, want dan kan je de verhaallijn niet goed volgen. Ik vond het boek pas aangenaam om te lezen in de laatste 40 pagina’s. Dan vallen de puzzelstukjes in elkaar, maar toch is het soms nog wat warrig geschreven. Ik ben ervan overtuigd dat er een publiek is dat dit wel een leuk en goed boek vindt, maar ikzelf vind het geen aanrader.

Hanne C. / 23 jaar / Leerkracht secundair onderwijs

Titel: De achterkant van de zon / Auteur: Maurits de Bruijn / Uitgeverij Nieuw Amsterdam / 2016 / 208 pagina’s / ISBN 9789046819968

 

No Comments

Post a Comment