Het grote misschien is één van de boeken die in het succesvolle rijtje staat van de schrijver John Green. Ik had The fault in our stars gelezen en wou graag de andere boeken van John Green lezen. De boeken van John Green vind ik altijd een mooi verhaal hebben, dat herkenbaar is en waar je wat van leert. Uiteindelijk is dit mijn favoriete boek van John Green geworden.
Het boek gaat over het leven van een jongen Miles die naar een kostschool gaat genaamd Culver Creek. Eenmaal daar aangekomen leert hij al snel nieuwe mensen kennen waaronder de kolonel en Alaska. Ze worden algauw goede vrienden. Miles wordt door Alaska en de kolonel Prop genoemd. Miles krijgt te maken met de doordeweekers en de adelaar ( de directeur). De doordeweekers hebben een ontgroening gedaan bij Prop waarbij hij bijna dood ging. Miles wilde het tegen de Adelaar zeggen, maar ze hebben op school de regel dat niemand elkaar verklikt, maar dat het wordt opgelost door opeenvolgende wraakacties. Dus Miles, de Kolonel, Alaska en hun andere vrienden Takumi en Lara wilden een wraakactie plannen. Dan gebeurt er iets wat niemand verwacht.
Het boek is echt een aanrader door de manier waarop de vriendschap tussen Miles, de Kolonel en Alaska wordt beschreven. Het is zo herkenbaar. Je krijgt heel erg het gevoel dat je de hoofdpersonen zelf kent. Ik vond de schrijfwijze van het boek mooi en interessant.
De schrijfwijze van het boek is dat je begint met lezen en de hoofdstukken zijn dagen. Je gaat van honderdzesendertig dagen ervoor naar een paar dagen erna. Je leeft in spanning van wat er gaat gebeuren in de dagen ervoor en erna.
Hallo mijn naam is Daphne Stevens, ik ben 15 jaar en ik woon in Drenthe. Ik ga naar school in Emmen en doe daar Havo. Het liefst lees ik young-adult, thrillers, fantasy en feel good boeken.
Het grote misschien/John Green/vertaling: Aleid van Eekelen-Benders/Lemniscaat/2005/254 blz./ISBN: 9056377108.

 

No Comments

Post a Comment