Hof van Doorns en Rozen pakte ik wat aarzelend op. De Glazen Troon, het debuut van Sarah J. Maas, las ik al, maar in tegenstelling tot de meeste mensen was ik daar niet enthousiast over. Toch besloot ik dit boek op te pakken om Maas nog een kans te geven en te kijken of deze nieuwe serie me wel bevalt.

In Hof van Doorns en Rozen maak je kennis met Feyre. Feyre jaagt om zo haar twee zusjes en vader in leven te houden. Tijdens het jagen doodt ze een wolf om te voorkomen dat haar familie zonder eten zal zitten. Het doden van de wolf heeft echter grotere consequenties dan Feyre kan overzien. Ze moet namelijk als vergelding van het doden mee naar het feeënrijk Prythian, dat geplaagd wordt door een vloek.

Het lezen van de eerste paar hoofdstukken maakte me erg enthousiast. De schrijfstijl sprak me aan en hield mijn aandacht veel beter vast dan die van De Glazen Troon. Maas schildert de prachtige wereld die Feyre leert kennen en samen met haar ontdek je steeds meer over Prythian en zijn bewoners. Wat me ook meteen aansprak in het verhaal was hoe Maas de familierelaties tussen Feyre, haar zusjes en haar vader beschrijft, maar jammer genoeg hebben deze maar een kleine plek in het verhaal.

Helaas zwakte het verhaal wel wat af toen Feyre bij Tamlin aan zijn hof in Prythian kwam/moest wonen. Hoewel ik geen moeite had om er doorheen te komen en ik de beschrijvingen nog steeds prachtig vond, kon ik me niet altijd helemaal vinden in het personage van Feyre. Ze maakt meerdere keren keuzes die haar duidelijk afgeraden zijn. Gelukkig is Feyre daarnaast ook een sterk personage en weet Maas wel heel goed weer te geven hoe ze met een dubbel gevoel terugdenkt aan haar familie.

Ik had gemengde gevoelens over andere personages. Hoewel ik Tamlin en Lucien op bepaalde momenten leuk vond om over te lezen, vond ik ze niet altijd interessant. Er komt wel wat over hun verleden naar boven, maar te weinig voor mij om echt om ze te geven (hoewel ik Luciens humor wel erg kon waarderen). Dit zorgde er ook voor dat de romantiek geforceerd en overdreven overkwam.

Er is echter wel een ander personage waarover ik graag las, namelijk Rhysand. Hij wordt pas later in het verhaal belangrijk, maar hij is erg interessant en ik hoop meer van hem te zien in de volgende boeken.

Al met al kijk ik dus zeker uit naar deel twee. Ik hoop meer te zien van Rhysand en Feyre’s zusjes en ik kan niet wachten om verder te gaan op ontdekkingstocht door de prachtige wereld die Sarah J. Maas bedacht heeft.

Hof van Doorns en Rozen / Sarah J. Maas / vertaald door Gerdien Beelen / Van Goor Uitgeverij / 2016 / 421 blz. / ISBN: 9789000348275

No Comments

Post a Comment