McKenna is net klaar met school en wil samen met haar beste vriendin, Courtney, de Appalachian Trail lopen. Ze heeft er heel lang naar uitgekeken, veel geoefend en heeft alles al geregeld, maar dan lijkt het hele plan plotseling in duigen te vallen: Courtney wil niet meer mee.
McKenna moet een keuze maken. Gaat ze zonder Courtney de wandeltocht maken, of gaat ze gewoon helemaal niet? Het blijkt uiteindelijk geen moeilijke beslissing. Ze besluit het plan door te zetten en zonder haar beste vriendin op pad te gaan.
Zonder haar jongere zusje of ouders iets te zeggen over de verandering in haar plannen begint ze met de maandenlange reis, waar ze de mysterieuze Sam ontmoet die is weggelopen van huis.
Al snel verandert ze haar plan en besluit ze hem van het pad af te volgen, maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? Het kan namelijk een levensgevaarlijke reis worden…

Voordat ik begon met het lezen van dit boek had ik zelf al veel gehoord over de Engelse versie, The Distance from Me to You, en ik moet bekennen dat ik heel erg nieuwsgierig was naar dit verhaal, voornamelijk door alle positieve reacties op internet. Dus toen de Nederlandse vertaling werd uitgegeven moést ik het boek gewoon hebben, en laat me je vertellen dat ik na afloop zeker niet ben teleurgesteld!

Als je eenmaal bent begonnen met lezen wil je het verhaal niet meer wegleggen. Het begint rustig, maar wordt op zo’n manier verteld dat je direct in het verhaal zit. De schrijfstijl is namelijk erg vlot en leest daardoor gemakkelijk, wat ervoor zorgt dat je je goed kunt inleven in het hoofdpersonage.

Omdat het zo’n lange reis is die McKenna maakt (3500 kilometer!) verwacht je misschien dat de hoofdstukken naarmate het verhaal vordert wat langdradig worden, maar dit is absoluut niet waar. Integendeel zelfs, want elke nieuwe dag in McKenna’s reis is weer een nieuw avontuur, met andere gebeurtenissen, waardoor de spanning in het verhaal blijft en je je aandacht er goed kunt bijhouden.

Wat ik zelf erg interessant vond om te lezen was het achtergrondverhaal van Sam. Zijn geschiedenis, alles wat hij heeft meegemaakt in zijn leven, hoe hij is opgevoed – het kwam allemaal erg uitgebreid naar voren, waardoor je je nog beter in hem kunt inleven omdat je hem steeds beter leert kennen.

Het enige minpuntje wat ik heb gevonden tijdens het lezen, was dat het soms wat cliché is. Niet alleen de relatie die zich ontwikkelt tussen McKenna en Sam, maar ook de sprookjesverhalen die werden verteld bleken achteraf wat cliché te zijn.

Desondanks vond ik dit boek zeker een aanrader! De quote op de achterkant van het boek (‘Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en net als McKenna 3500 kilometer wandelen met een rugzak op je rug.’) was daarnaast écht waar – hoewel ik helemaal niet zo sportief ben en absoluut geen conditie heb, had ik na het lezen van dit boek heel veel zin om een lange wandeltocht te maken in de natuur!

Deze recensie is geschreven door Charlotte, een zeventienjarig meisje uit 6 vwo dat al sinds ze zich kan herinneren gek is op het lezen van boeken en schrijven. In haar vrije tijd is ze, naast het schrijven en lezen van boeken, graag bezig met het maken van foto’s die terug te vinden zijn op haar Instagram account genaamd @booksandteacups.

De afstand tussen jou en mij / Marina Gessner /vertaling Astrid Staartjes / Blossom Books / 2016 / 318 blz. / ISBN 9789020679953

No Comments

Post a Comment