Na het lezen van The Cage was ik ontzettend benieuwd naar het vervolg. Zodra ik De Jacht in huis had, was ik meteen beginnen lezen en toen kon ik – net zoals bij The Cage- niet meer stoppen. Ik had het boek in twee dagen uitgelezen, dat zegt wel genoeg denk ik…

Na hun mislukte ontsnappingspoging zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd naar het laagste niveau van gevangenschap. Ze worden samen met wilde dieren en ander menselijk uitschot in een safari-achtige omgeving geplaatst. Daar moeten ze nieuwe Kindred dienen en nieuwe regels volgen. Ondertussen zijn Nok en Rolf verplaatst naar een gigantisch poppenhuis, waar ze dag en nacht geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Noks zwangerschap. En Leon, de enige die daadwerkelijk ontsnapt is, heeft een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren.

Gescheiden van elkaar proberen Cora en de anderen in leven te blijven, terwijl ze constant in de gaten worden gehouden. Als Cassian in het geheim aanbiedt om Cora’s psychische vaardigheden te ontwikkelen, moet Cora razendsnel beslissen of ze hem nog durft te vertrouwen of dat ze liever zelf haar vrijheid afdwingt.

Ik vond De Jacht nog beter dan The Cage. Dat je vanuit de verschillende standpunten van alle jongeren kon lezen, kwam in dit boek nog meer tot zijn recht. Hierdoor kwam je veel te weten, waar de personages vaak nog niet van op de hoogte waren. Tegelijkertijd kon de spanning zo nog meer opgedreven worden.

Over spanning gesproken, ik denk dat de kracht van deze trilogie de spanning en het mysterie is. Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde is er actie en zit je op de rand van je stoel. Het boek gaat niet vervelen, Megan Sheperd weet je altijd weer te prikkelen waardoor je verder wil lezen. Op bepaalde momenten was ik letterlijk met ingehouden adem aan het lezen.

En zo werd ik dus bijna als verslaafd aan dit boek en mocht niemand mij storen tijdens het lezen.

In The Cage kwam je vooral veel te weten over de kooi waarin de personages gevangen zaten. In De Jacht kom je ook veel meer te weten over de Verwanten en andere buitenaardse wezens op her ruimtestation. Je leert veel meer over hun wereld, waarden en opvattingen en dat is heel interessant.

Romantiek ontbrak niet in dit tweede deel. Cora worstelt ontzettend met de vraag of ze Cassian nog kan vertrouwen. Diep vanbinnen weet ze dat ze nog gevoelens heeft voor hem, maar ze weet niet of Cassians gevoelens voor haar ook oprecht zijn.
Ook Nok en Rolf hun vlam is niet gedoofd en ze proberen er alles aan te doen om te zorgen dat hun kindje niet wordt afgenomen als wetenschapsbron voor de Verwanten.

De Jacht is zonder twijfel één van mijn favoriete boeken. Megan Sheperd weet je met haar boeken mee te nemen naar een compleet andere wereld, waardoor je soms vergeet dat je veilig op de aarde bent. Ik kan niet wachten op het laatste deel van deze ijzersterke trilogie!

Ik ben Laurine Tavernier.  Ik studeer momenteel wetenschappen. Naar volgend jaar toe zou ik wetenschappen-talen willen studeren.  Ik lees al van kleins af aan en ik zal ook nooit stoppen. Want het is manier om van de werkelijkheid te ontsnappen en te genieten. Je kunt me volgen via mijn blog: http://butterfly-blog.wix.com/lifeoflaurine.

De Jacht/ Megan Sheperd/ uitgeverij Van Goor/ vertaling Ineke Bronswijk/ 2016/ 302 blz./ ISBN: 9789000321513

No Comments

Post a Comment