Met het nieuwe schooljaar in aantocht spreekt het verhaal van Clare en Aiden misschien nog wel meer aan dan normaal. De twee tieners willen hun laatste avond samen, voordat zij ver van elkaar vandaan op kamers gaan, op een speciale manier spenderen. Clare heeft hiervoor een lijst gemaakt en deze leidt hen langs bijzondere plekken uit hun relatie. Ondertussen moeten ze nog altijd de lang vooruit geschoven beslissing nemen: blijven ze bij elkaar of gaan ze uit elkaar?

Hallo, Tot Ziens en Alles Daartussen is kortgezegd gewoon een fijn boek. Dit komt vooral door de schrijfstijl van Jennifer E. Smith. Er wordt geen woord teveel geschreven, maar alles is heel duidelijk. De personages hebben allemaal een heel eigen karakter, waardoor ook zij heel goed uit elkaar te houden zijn. Wat dat betreft zit het verhaal goed in elkaar.
Helaas vond ik het verhaal op zich niet heel spectaculair. Meerdere malen vroeg ik me af waarom Clare en Aiden het niet gewoon konden proberen; waarom ze er überhaupt zo’n probleem van maakten. ‘Probeer het nou eerst eens gewoon!’ wilde ik wel roepen. Daarbij zijn de hoofdpersonages al op zo’n leeftijd dat ze gaan studeren, toch kwamen ze een stuk jonger op mij over. Ik ben er alleen nog niet uit waardoor dit komt. Misschien door het missen van echt romantische stukken, wat het natuurlijk wel weer leesbaar maakt voor veel meer leeftijden. Of misschien door de niet al te volwassen activiteiten die ze ondernemen. Ik stoorde me er niet heel erg aan, maar ik miste het wel.

Het boek van Jennifer E. Smith is een leuk verhaal voor in de zomervakantie, liggend op een bedje aan zee. Verwacht niet teveel, maar gewoon een simpel boek voor tussendoor. En het is leesbaar voor vrijwel iedereen.

Deze recensie is geschreven door Nadine, een tweedejaars student Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Jaren geleden heeft ze De Lady Library opgericht, maar deze boekenblog is uiteindelijk stopgezet. Boeken lezen doet ze ook veel minder, maar af en toe laat ze zich graag verdwalen in een mooi verhaal. Haar favoriete genres zijn daarom ook chicklit, YA en romans.

Hallo, tot ziens en alles daartussen/Jennifer E. Smith/vertaling Lia Belt/Uitgeverij De Fontein/2016/254 blz./ISBN 9789026141195