In de spannende en meeslepende  thriller van Belinda Aebi wordt een verhaal beschreven van een vluchtmisdrijf. En niet zomaar een. Een van de meest belangrijke social media mensen, Lei Christieans, heeft het vluchtmisdrijf gepleegd. Lei probeert ver weg van de bewoonde wereld te blijven, maar dat is niet erg gemakkelijk aangezien iemand het vluchtmisdrijf heeft gefilmd en Lei bedreigt.

“Hij bleef een moment naar het roerloze lichaam staren”

Als Saskia en haar vriend Ruben ‘s avonds in de vogelkijkhut zitten en doorhebben dat ze naar een vluchtmisdrijf aan het kijken zijn, bedenkt Saskia zich geen moment en filmt het hele voorval. Ze wil chantagemateriaal. Ze moet en zal wraak nemen op de man die dit heeft laten gebeuren. Helaas gaat Saskia veel te ver met haar wraakacties en kan Ruben het niet meer aan. Hij ontmoet het slachtoffer van het vluchtmisdrijf. Zij blijkt buiten haar recentelijke spraakproblemen een heel interessant meisje te zijn en al snel ontstaat er meer tussen deze twee.
Saskia kan echter niet hebben dat dit is gebeurd en verdenkt de beste vriend van Lei en de dokter die Ruben eerder in het boek heeft gesproken ervan dat hij hem heeft gehersenspoeld. Baki, de hersenchirurg,  heeft het zelf ook moeilijk. Hij moet de keuze maken zijn beste vriend te laten vallen of zijn perfecte reputatie als hersenchirurg te verpesten.

De inleiding van het verhaal trok op het eerste gezicht niet heel erg aan. Het verhaal begint met een onbegrijpelijk stuk. Pas bij het tweede hoofdstuk begint het verhaal echt. Ook heeft het boek verder een vreemde opbouw. Het verhaal gaat heel snel van het ene naar het andere personage en het duurt soms even om te schakelen tussen de personages. Wel maakt de aparte opbouw het verhaal op vele punten spannender. Belinda heeft het zo geschreven dat na elke cliffhanger een nieuw personage aan het woord komt. Ze zorgt voor vragen, maar stelt de antwoorden uit.

De lijn van het verhaal is interessant en erg spannend.  Ondanks het feit dat je zelf geen complot theorieën over de dader hoeft te maken blijft de schrijfster je steeds verrassen met nieuwe dingen en wendingen in het verhaal.

Het slot van het boek was zenuwslopend. Er zaten veel complotten en onverwachte wendingen in het verhaal, die tegen het einde van het boek pas verduidelijkt werden. Het is zo geschreven dat je het zo snel mogelijk wilt uitlezen. Afgezien van het feit dat je in dit boek zelf al weet wie de dader is, blijft het uitzonderlijk spannend.

Ik ben Lysha Hagenbeek en ik ben 15 jaar oud. Ik zit nu in de tweede klas op havo niveau op CSG Dingstede. Het liefste lees ik fictie en thrillers, maar eigenlijk maak je me voor de rest overal wel blij mee.

Blow-up / Belinda Aebi / Uitgeverij Manteau / 2016 / 304 pag. / ISBN 9789022332474

No Comments

Post a Comment