Lobsters is een extreem vreemd liefdesverhaal. Hannah en Sam zitten in de laatste jaar van de middelbare school. De vakantie nadert en daarna gaan ze naar de universiteit. Hannah en Sam hebben beiden tijdens hun vakantie een belangrijke missie. Hun vrienden en vriendinnen helpen hen daarbij. Allebei hebben al wel eens een vriend(in) gehad maar ze hebben ‘het’ nog nooit gedaan. En dat willen ze graag doen vóórdat ze naar de universiteit gaan. In hun vakantie ontmoeten ze verschillende mensen, ook ontmoeten ze elkaar en ze krijgen vreemde problemen met hun vrienden. Ze begrijpen niet waarom ze elkaar steeds ontmoeten als het toch niet klikt, totdat het uiteindelijk duidelijk wordt voor ze.

Hannah en Sam zijn allebei leuke aardige mensen met goede vrienden en een rijk leven. Dat merk je meteen. Wat zo leuk is aan ze is dat je ook meteen merkt dat ze net iets anders dan hun vrienden zijn. Ze zijn beiden een beetje onzeker en uiten dat minder goed bij hun vrienden. Ook hebben ze gekke fantasieën over vriendschappen en over de liefde. Het is leuk hoe ze dat proberen te verbergen, maar het dan toch af en toe -per ongeluk- uiten. Dat zorgt voor komische situaties waar ik echt hard om kon lachen. Wat ik wil wel mooi vind is dat Hannah uiteindelijk zekerder wordt en meer voor zichzelf opkomt wanneer haar vriendin iets vervelends doet. Dit maakt dat je meer van haar gaat houden omdat je weet dat ze gewoon aardig en sterk kan zijn. Af en toe kon ze zelfs ook een beetje gemeen zijn tegen haar vriendin Stella. Die twee vechten het toch uit, maar uiteindelijk wordt hun vriendschap sterker. Misschien kun je zelf wel bedenken hoe het verhaal afloopt. Ik vond het realistisch ondanks de gekke gebeurtenissen. Ik raad je echt aan om dit boek helemaal uit te lezen als je van een gek liefdesverhaal houdt waarbij je kan lachen.

Ik heb dit boek een tijdje geleden gekocht in de boekwinkel omdat ik de omslag zo leuk vond. Ik kreeg het idee dat het boek komisch, vrolijk en vol drama zou zitten. Die voorspelling klopte dan ook. Het verhaal leest snel weg en is heerlijk als je iets luchtigs wil lezen. Natuurlijk is het een beetje voorspelbaar, maar veel details zijn leuk en verrassend. Toen ik het las moest ik regelmatig lachen om de acties en gedachten van Hannah en Sam terwijl ik een bladzijde later echt verbaasd of gefrustreerd was om het vervolg. Al met al heb ik ervan genoten en ik raad het mensen dan ook echt aan om het te lezen. Leuk feitje: Later las ik ergens in een interview met de schrijvers van dit boek dat het gebaseerd is op hun eigen avontuur. Hoe origineel! De schrijfstijl van Tom Ellen & Lucy Ivison is erg prettig. Ik ben dus nieuwsgierig naar hun volgende boeken.

Deze recensie is geschreven door Iris. Ze zit in de 4e van de middelbare school. Iris lees graag en ook vele soorten boeken: van romans tot thrillers en van drama tot fantasie.

Lobsters/Tom Ellen & Lucy Ivison/vertaling Astrid Staartjes/Uitgeverij Blossom Books/2015/272 blz./ISBN: 978 90 206 7981 6

 

No Comments

Post a Comment