2016 loopt op zijn eind en het is weer een prachtig leesjaar geweest voor de Leesfabrieklezers. Daarom is er net als vorig jaar een top van het afgelopen jaar samengesteld met daarin dé boeken om lekker mee op de bank weg te kruipen en dat koude weer te vergeten.

De top 16 had niet kunnen bestaan zonder alle lezers, zonder John Schrijnemakers die altijd op zoek is naar de leukste boeken om te recenseren en natuurlijk de uitgevers die ons kennis laten maken met menig pareltje (als recensie-exemplaar of als gepubliceerd boek dat op een lezer ligt te wachten in de (online) boekwinkel).

De boeken in deze top 16 zijn een mix van de smaken van de lezers en van een groot deel van de boeken is ook een recensie op de site verschenen, als je dus benieuwd bent naar waarom dit boek zo goed is kan je de link volgen en kom je op de desbetreffende recensie uit. Natuurlijk waren deze 16 boeken niet de enige goede van dit jaar en als je op zoek bent naar meer tips, werp dan vooral een blik op onze feest top 25 die eerder dit jaar geplaatst werd.

Hopelijk kan iedereen iets vinden dat zijn of haar zin om te lezen nog eens even extra aanwakkert. En mocht je zelf nog vinden dat er een boek echt ontbreekt, laat dat dan vooral in de comments weten!

Fijne kerstdagen, een gelukkig nieuwjaar en hopelijk zien we je volgend jaar ook weer op De Leesfabriek!

 

negen-kamers Foer Hier ben ik schets 3.indd het-smelt moed
1. De negen kamers – Peter Paul Rauwerda (recensie)
2. Hier ben ik – Jonathan Safran Foer
3. Het smelt – Lize Spit (recensie)
4. Moed! – Chris Cleave

de-nix verdriet-is-een-ding-met-veren titus-broederland the-graces
5. The Nix – Nathan Hill
6. Verdriet is een ding met veren – Max Porter (recensie)
7. En ik herinner me Titus Broederland – Auke Hulst (recensie 1 en recensie 2)
8. The Graces – Laure Eve

de-psychiater-en-het-meisje vrienden steen-papier-schaar glazen-huis
9. De psychiater en het meisje – Erik Rozing (recensie 1 en recensie 2)
10. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn (recensie)
11. Steen, papier, schaar – Ines Garland
12. Het glazen huis – Leonora Christina Skov (recensie)

lieve zout-van-de-zee little-life haar
13. Lieve – Ronald Giphart
14. Zout van de zee – Ruta Sepetys (recensie 1, recensie 2 en recensie 3)
15. A little life – Hanya Yanagihara (recensie)
16. Haar – Kathleen Vereecken (recensie)

No Comments

Post a Comment