Never Evers: Liefde, chaos en een hamster

Je allereerste liefde… Zwetende handjes, ongemakkelijke stiltes en  eigenaardige momenten. Na het grote succes van Lobsters (een extreem awkward liefdesverhaal met happy ending), is hier het jongere zusje: De Never Evers.

Muis is een getalenteerde ballerina, maar wanneer de balletacademie vindt dat ze de hoge verwachtingen niet waar maakt, moet ze de school verlaten. Met veel tegenzin gaat Muis mee op werkweek naar de Franse Alpen met haar nieuwe school.

Muis heeft moeite om haar weg te vinden tussen haar nieuwe klasgenoten. Ze moet Lauren, haar beste vriendin van vroeger die niet geaccepteerd werd op de balletacademie, na een lange tijd onder ogen zien. Gelukkig wordt Muis met open armen ontvangen door Connie en Keira, aka Eager Beaver en Weirdo Girl.

In het hotel zit nog een andere school, de school waar Jack op zit. Jack en zijn vrienden spelen in een band, alleen deze band  heeft geen naam.  Een weddenschap moet daar verandering in brengen. Misschien kan Jack die weddenschap winnen met behulp van het mooie meisje van de andere school? En ook is er nog de populaire, knappe, Franse zanger Roland die menig hart heeft veroverd. Er ontstaat een rare situatie als blijkt dat Jack wel heel erg lijkt op Roland… Leugens, liefde, vriendschap en misverstanden zijn de kernwoorden van dit boek het wordt op een leuke manier verteld met veel humor.

De hoofdpersonen hebben geen complexe kwesties, maar de bekende tienerproblemen. Een fijn tienerboek, zeer geschikt voor lezers die de overgang maken van de kinderboeken naar Young Adult boeken. Het boek geschreven vanuit het perspectief van Muis en Jack. Hierdoor lees je over hoe de interpretatie van zinnen en situaties door jongens en meisjes heel erg kan verschillen.

De gebeurtenissen in het verhaal zijn niet allemaal even geloofwaardig, maar het is wel een boek wat je hardop laat lachen! Doordat het plot niet ingewikkeld is, leest het boek snel door. Het is een heel herkenbaar boek waar de perikelen van de middelbare schooltijd belicht worden.  Tel daar nog te serieuze docenten, onervaren wintersporters, skiliften en een heleboel misverstanden bij op en dan heb je een grappig en  interessant tienerboek!

*Voor de Harry Potter fans: er zitten een aantal Harry Potter referenties in!*

Hoi! Ik ben Maaike, zestien jaar en ik ga naar 5VWO.
Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Tijdens het reizen naar wedstrijden of trainingen vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten.

De Never Evers / Tom Ellen & Lucy Ivison /vertaling Astrid Staartjes/ Blossom Books / 2016 / 255 blz. /ISBN 9789020679441

No Comments

Post a Comment