Kerstdagen
12 verhalen en 12 feestelijke recepten voor 12 dagen

‘We geven onszelf. We geven onszelf aan anderen. We geven onszelf aan onszelf . We geven’

Twaalf prachtige korte verhalen, elk met hun eigen personages, verhaallijnen en zicht op Kerstmis. Een spookverhaal, een weeshuis, iemand die geen Kerstmis viert, het kerstverhaal door de ogen van de ezel, het komt allemaal voor in het boek. Het mooiste verhaal vond ik ‘Kerstmis in New York’ , over een jongeman die nooit geleerd heeft om kerstmis te vieren. Door onverwachte omstandigheden, doordachte manoeuvres  en de liefde, komt het allemaal weer goed.

Twaalf heerlijke recepten, elk voorzien van een persoonlijke verhaal van de schrijfster. Ze vertelt over haar leven, haar vrienden en hoe ze zelf kerstmis vierde en ervoer.  Een recept is bijvoorbeeld ‘Mijn bisschopswijn (Of: Nooit Meer Fruit in Hoofdgerechten)’, met een geschiedenis van fruit en specerijen in Engelse gerechten. Veel recepten bevatten de geschieden en feiten over het gerecht, altijd met een Engels tintje.

De verhalen zijn ontzettend variërend, humoristisch, en spannend, waardoor de lezer zich op geen enkel moment verveeld. Wat me het eerst opviel is toen ik het boek zag was de mooie kaft en de prachtige kerst illustraties in het boek. Bovendien bevat het veel feitelijke informatie over het het feest, de achtergrond en hoe Kerstmis tot stand is gekomen, aangezien Kerstmis veel aspecten van vroegere feesten bevat.

Het boek geeft je een écht kerstgevoel, bevat een boodschap en laat je op veel verschillende manieren naar Kerstmis kijken. Heerlijk om te lezen onder het genot van een kop thee of chocolademelk met slagroom bij de open haard. Of je nu wel of niet gelooft  in de magie van Kerstmis, Jeannette Winterson weet je te boeien met deze mooie kerstverhalen!

* Kerstdagen is tot boek van de maand (November) verkozen door het boekenpanel van De Wereld Draait Door *

Hoi! Ik ben Maaike, zestien jaar en ik ga naar 5VWO.
Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Tijdens het reizen naar wedstrijden of trainingen vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten.

Kerstdagen / Jeanette Winterson /vertaling Arthur Wevers/ Atlas Contact / 2016 / 329 blz./ ISBN 978 90 254 4934 6

No Comments

Post a Comment