Dit boek is het eerste deel in De Duitsternis serie van Stepanie Garber. Eerst even iets het verhaal. Scarlet en haar zus Donatella vluchten voor een hun wrede vader van het eiland waar ze wonen. Ze worden geholpen door de mysterieuze Julian, maar algauw is niets wat het lijkt. Ze komen op Dromeneiland terecht waar ze in een dodelijk spel Caraval belanden. Bij aankomst raakt Donatella vermist. Scarlet komt erachter dat Caraval dit jaar draait om de vermissing van haar zus en dat ze 5 nachten heeft om haar te vinden voordat er doden zullen vallen. Zal Scarlet op tijd haar zus vinden en onderscheid kunnen blijven maken tussen wat echt is en fantasie?

De kaft heeft toch wel het meeste mijn aandacht getrokken bij het kiezen van een nieuw leesboek. De kaft is mysterieus door de donkere kleuren die worden gebruikt. Door de rode jurk die Scarlet aan heeft kreeg het boek voor mij al gelijk wat sprookjesachtigs. De flaptekst die op de voorkant staat deed ook nog even een extra duit in het zakje waardoor het boek toch wel bovenaan op mijn leeslijstje stond. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat te titel erg veranderd is. De oorspronkelijke titel van het Engelse boek is namelijk Caraval.

Het leuke aan dit boek vind ik dat je het met geen ander boek kan vergelijken. Soms heb ik met young adult boeken het gevoel dat het allemaal erg veel op elkaar lijkt. In dit boek is dat wel anders. Vanaf pagina 1 stap je in een magische wereld waarin niets is wat het lijkt.

Het boek is erg gedetailleerd geschreven. Daaraan moest ik in het begin wel even wennen, omdat het verhaal dan erg traag op gang komt. Als je verder in het boek komt valt het wel mee, omdat er dan veel spannende scènes inzitten. Stephanie Garber een wereld creëert waar we echt geen idee van hebben. En omdat die wereld zó anders is dan onze eigen wereld blijf je tot het einde van het verhaal geboeid.

Zelf vind ik het leuk als een boek niet te voorspelbaar is en een verrassende wending neemt. Dat is dan ook wat ik in dit boek gevonden heb. Toen in het begin Julian in beeld kwam, had ik wel verwacht dat Scarlet iets voor Julian zou gaan voelen. Maar de wending in zijn gedrag had ik zeker niet verwacht. Hier kan ik natuurlijk nog niet meer over vertellen. Dan moet je het boek lekker zelf lezen. Ik zou dit boek dus zeker aanraden aan anderen. Het heeft spanning, romantiek, veel fantasie en een heleboel wat onze wereld niet heeft.

Ik ben Esmée en ik ben 18 jaar. Ik studeer voor balletdocente bij The Royal Academy of Dance. Ook geef ik ballet en moderne dans op een balletschool in Soest. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

Het zwarte hart/Stephanie Garber/vertaling door Selma Soester/Uitgeverij Luitingh-Sijthoff/2016/ 368 blz./ISBN 9789024571048

No Comments

Post a Comment