Wat nu? is een echt vrouwenboek en volgt het leven van Parker, een moeder van een zoon en schrijfster van de bekende jeugdreeks over de Rijdende Reddertjes. Haar gezinsleven is op zijn minst vreemd te noemen. Ze deelt haar zoon met goede vriend Ethan, met wie ze een korte relatie had en die nu getrouwd is met haar beste vriendin Lucy. Haar liefdesleven daarentegen is simpel: Parker denkt alleen aan haar zoontje en heeft al jaren niet meer gedacht aan een relatie. Met haar vader heeft ze geen goede relatie sinds ze hem op haar 10e betrapt had met de oppas in bed. Wanneer Harry (ze noemt haar vader bij de voornaam) haar komt vertellen dat ze failliet zijn en ze  niet alleen haar fonds kwijt is, maar ook dat van haar zoontje en ze bovendien moet verhuizen van het gigantische erf waar ze met haar zoontje woont, stort haar wereld in. Gelukkig herinnert de persoonlijke advocaat van haar vader haar eraan dat ze van een ver familielid nog ergens een huisje geërfd had.

Parker heeft grootse plannen, ze gaat de zomer naar het huis in Maine en na een opknapbeurt hoopt ze veel geld voor het huis te krijgen en dan kan ze verhuizen naar een huis in de buurt van haar zoon. Haar zoontje Nicky gaat drie weken op vakantie met Lucy en Ethan terwijl zij het huis opknapt. Wanneer ze echter aankomt in Maine blijkt dat het huis dat ze geërfd heeft eigenlijk een krot is waar veel werk en veel kosten aan zijn. Ondanks dat ze oorspronkelijk niet blij was met de beslissing van haar vader dat zijn advocaat mee komt om haar te helpen, beseft ze dat ze zijn hulp goed kan gebruiken. James oftewel Ding één, zoals ze hem graag noemt, is een fantastische werker en bovendien ook knap. Parker gaat steeds meer voor zijn charmes en zijn looks vallen en James had al lang interesse in haar.  Na veel ontkennen begint er zo een mooi liefdesverhaal met op het einde nog enkele hobbels op de weg die ze samen weten te doorstaan.

Ik had al eens eerder enkele boeken van Kristan Higgins gelezen dus ik wist wat ik kon verwachten. Ze heeft niet teleurgesteld. Een leuke typische chicklit, lekker ontspannend om te lezen in de zetel. Je weet uiteraard hoe het verhaal gaat aflopen zoals dat met dit type boeken gaat. Maar je kent niet heel de weg die de personages gaan afleggen waardoor je toch in spanning doorleest naar het moment dat ze eindelijk aan elkaar en zichzelf toegeven dat ze verliefd zijn. Zeker een aanrader dus voor wie zoekt naar een ontspannend boek.

Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydonckx, 19 jaar, eerstejaars studente bedrijfsmanagement aan de Universiteit Leuven.

Wat nu? / Kristan Higgins / vertaling door Marjet Schumacher / Harper Collins Holland / 2016 / 382 pag./ ISBN 9789402715804

No Comments

Post a Comment