Het boek “To all the boys I’ve loved before”, geschreven door Jenny Han, gaat over Lara Jean en haar liefdesleven. Lara Jean doet namelijk iets wat niet veel mensen doen, als ze verliefd is op een jongen, dan schrijft ze hem een liefdesbrief waarin ze alles schrijft wat ze leuk en niet leuk aan hem vindt. Het enige verschil met gewone liefdesbrieven is dat ze deze liefdesbrieven niet verstuurt. Lara Jean schrijft de brieven namelijk niet voor de jongens, maar voor zichzelf om ze vervolgens in een hoedendoos te stoppen die ze van haar overleden moeder heeft gekregen. Het is dan ook niet de bedoeling dat iemand anders dan Lara Jean de brieven leest, maar op een dag zijn ze allemaal weg. Elke brief die ze ooit heeft geschreven aan een jongen die ze leuk heeft gevonden is weg, vijf brieven in totaal.

Een voor een wordt ze geconfronteerd met de brieven. Zelfs het vriendje van haar zus, Josh, ontvangt de brief die ze aan hem heeft geschreven. En hij is juist de persoon waarvan ze het het ergst zou vinden als hij de brief zou lezen. Dus Lara Jean maakt een plan zodat Josh zo snel mogelijk vergeet dat hij die brief ooit gekregen heeft. Maar het plan bevat leugens die steeds ingewikkelder worden en waar steeds meer mensen bij betrokken raken. De verstuurde brieven zorgen voor een grote chaos. Maar zou er toch iets van waarheid in die leugens zitten, en zou er voor Lara Jean misschien toch nog iets goeds uit de chaos voortkomen?

“To all the boys I’ve loved before” is een goed geschreven boek dat voornamelijk om romantiek draait. Maar er zit ook humor in en zelfs nog wat familiedrama. Het is een geweldig boek om even mee te ontspannen omdat er geen zware onderwerpen in voor komen en het vrij makkelijk leest. Ook kan de lezer zichzelf heel makkelijk herkennen in Lara Jean. Zij is namelijk een gewoon tienermeisje met gewone tienerproblemen die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. De brieven zorgen natuurlijk voor een groter probleem voor Lara Jean maar ze is eigenlijk net als elke andere tiener.

Omdat het een boek is dat vooral over romantiek en drama gaat vanuit het oogpunt van een tienermeisje zou ik dit boek niet zo snel aan jongens aanraden. Maar als je van drama in je boeken houdt of even met een goed, makkelijk te lezen boek wil ontspannen, is dit zeker een aanrader!

Deze recensie is geschreven door scholiere Elena Oudesluys. Ze zit in 5 VWO-TTO van het Farel College in Amersfoort.

To all the boy’s I’ve loved before/Jenny Han/Uitgeverij Scholastic/2014 / 423 blz. ISBN 9781407149073

No Comments

Post a Comment