Na het versturen van de liefdesbrieven stond Lara Jean’s leven op zijn kop. Liegen tegen Josh over haar gevoelens voor hem en een nep relatie met Peter aangaan. Het kon allemaal haast niet erger tot Genevieve zich ermee begon te bemoeien. Zelfs Kitty heeft Lara Jean teleurgesteld want zij was degene die de brieven heeft gestuurd als wraak.
Uiteindelijk is er toch veel goeds gekomen uit al het drama en de leugens. Na een tijd doen alsof ze Pete leuk vond begon Lara Jean hem echt leuk te vinden. En als ze zich niet vergiste vond Peter haar ook echt leuk. Na uit elkaar te zijn gegaan heeft Kitty Lara Jean in laten zien dat ze Peter echt leuk vond en dat hij de moeite waard is, dus Lara Jean begint met het schrijven van een liefdesbrief.

Maar gaat een liefdesbrief Peter ervan overtuigen dat ze hem echt leuk vindt en dat zij ook de moeite waard is of heeft Lara Jean geen kans meer om Peter terug te krijgen? En hoe zit het eigenlijk met Genevieve. Wat gaat zij ervan vinden als Lara Jean en Peter echt een relatie krijgen?
Dan is er ook nog een tweede jongen. Eentje die ook een liefdesbrief van Lara Jean heeft gekregen en haar nu steeds vaker tegenkomt. Vindt ze hem ook leuk of is het gewoon vriendschap? Kan Lara Jean eigenlijk wel twee personen tegelijk leuk vinden?
“P.S. I still love you”,het vervolg van “To all the boys I’ve loved before”, is net zo meeslepend als het eerste boek. Er is geen moment dat het saai werd om te lezen of dat het verhaal moeilijk te volgen was. Het boek is, net als het eerste, goed door te komen doordat het zo makkelijk geschreven is  en er geen zware onderwerpen aan bod komen.
Ik zou na het lezen van het eerste boek zeker niet stoppen en vooral doorgaan in “P.S. I still love you”. Het is zeker een aanrader voor iedereen die van drama en romantiek houd.

Deze recensie is geschreven door scholiere Elena Oudesluys. Ze zit in 5 VWO-TTO van het Farel College in Amersfoort.

Jenny Han/P.S. I still love you/Simon & Schuster (BFYR)/2015/337 blz. /ISBN 978-1-4814-4471-2

No Comments

Post a Comment