Er zijn altijd een paar boeken die je als echte YA-liefhebber gelezen moet hebben. Hype of geen hype: sommige boeken zijn gewoon steengoed en verdienen een gouden plaatsje op het ‘Beste YA-boeken’-lijstje. Cinder, Scarlet en Cress zijn zulke boeken, vind ik. Geniaal en super vermakelijk: deze woorden komen het eerste in me op als ik aan deze serie denk.

Ik schrijf nu wel een artikel over de The Lunar Chronicles, maar eigenlijk kan dat nog niet, want Winter (#4) moet nog verschijnen bij Blossom Books (in juni!). Ik heb dit boek nog niet gelezen, dus ik weet nog niet hoe deze serie eindigt. Ondertussen ken ik Marissa Meyers schrijfstijl een beetje, dus ik weet zeker dat Winter een kers op de – nu al zo lekkere – taart zal zijn. Naast Winter verschijnen er ook nog twee novella’s die bij de serie horen: Alle sterren (juli) en Levana (mei). Alle boeken zijn in hardcover, dus ze zullen prachtig staan in je kast. Ik kan niet wachten om eindelijk alle 6 de boeken te hebben. Er staat ons dus nog heel veel goeds te wachten!

Heb jij deze serie nog niet gelezen? Ik geef je een aantal redenen waarom je nú je fiets moet pakken om naar de boekhandel te rijden. Ben je er klaar voor? Je gaat wild worden!

  • Bij de eerste uitgaves van Cinder, Scarlet, Cress en Winter krijg je exclusieve boekenleggers met daarop personages uit het boek! Als je een bookmarkaholic bent, móét je deze hebben. In Cinder zit een boekenlegger van Cinder en Kai, in Scarlet eentje van Scarlet en Wolf (mijn favoriet!), in Cress zit een boekenlegger van Cress en Thorne en in Winter zal er eentje zitten van Winter en Jacin. Echt een geweldige actie, maar hiermee houdt de awesomeness nog niet op…
  • …want als je Winter pre-ordered (vóór 1 juni) krijg je gratis een exclusieve The Lunar Chronicles pin! Ik houd hiervan. Merchandise bij goede boeken is zo fijn!
  • De boeken van The Lunar Chronicles-serie vallen onder de categorie re-tellings. Cinder is gebaseerd op het sprookje Assenpoester, Scarlet op Roodkapje, Cress op Rapunzel en Winter op Marissa Meyer weet de sprookjes op een geweldige manier in een nieuwe mal te gieten: hetzelfde magische recept maar totaal anders. Ik heb gesmuld van dit re-tellingsrecept. Ik zou Marissa Meyer graag willen bekronen als ‘Beste YA re-teller ooit’.
  • Je zult intens gaan genieten van Marissa Meyers genialiteit, want wow – wat een meesterverteller is zij! Ik zou Marissa erg graag willen ontmoeten, want volgens mij is ze mega slim. Ze weet op een geniale wijze piepkleine details uit de bekende sprookjes perfect in het verhaal te weven. Het is waanzinnig wat ze doet en haar fantasie kent geen grenzen. Ik verbaas me elk boek weer over haar genialiteit.
  • De boeken zijn daarnaast ook nog eens super spannend. Marissa Meyer neemt je mee naar een totaal nieuwe wereld (Het Derde Rijk) en het is geweldig. Het overkoepelende plot van de hele serie wordt goed uitgewerkt: elk boek weet je weer een kruimeltje meer (het lijkt wel Hans en Grietje!) en het wordt steeds spannender. Er komen elk boek nieuwe personages bij, maar dat is niet zo maar: Marissa Meyer heeft alle personages zeer sterk met elkaar verweven. Ik verwacht dat Winter een explosief slot gaat zijn.
  • De boeken zijn om hun uitgave alleen al een must-have: ze zijn super mooi gebonden en de covers zijn om van te kwijlen. Ik vind de subtiele hints in de covers heel vet.
  • Deze serie is, naast zijn genialiteit en spanning, vooral heel erg vermakelijk. De boeken lezen heel fijn weg. Dat is mede te danken aan Sandra C. Hessels fijne vertaling. Marissa Meyer schrijft mooi, maar vooral lekker duidelijk. Het verhaal is heel beeldend geschreven waardoor elk boek echt een mini uitstapje wordt. Daarnaast heeft Marissa ook een goede neus voor leuke humor. Vooral Thorne vind ik een hilarisch personage. Ik heb een aantal keren hardop gelachen.

The Lunar Chronicles-serie is dus grappig, spannend, geniaal en vooral heel, heel erg leuk! Nog niet overtuigd? Lees dan maar eens de recensies over deze serie op onze website. Stuk voor stuk allemaal idolaat. Genoeg redenen dus om deze te gekke serie op je To Buy-lijstje te zetten!

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees. Ik ben 22 jaar en studeer de master Oude Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij Celebrate Books en ik heb ook een eigen boekenblog: Blog The Spine Breakers.

Cinder/Marissa Meyer/vertaling Sandra Hessels/Blossom Books/2017/376 blz./
ISBN: 9789020678956
Scarlet/Marissa Meyer/vertaling Sandra Hessels/Blossom Books/2017/424 blz./
ISBN: 9789020678949
Cress/Marissa Meyer/vertaling Sandra Hessels/Blossom Books/2017/500 blz./ ISBN:9789020678925

No Comments

Post a Comment