Jodi Ellen Malpas is geen onbekende in het genre van de erotische roman. Ze schreef onder andere de bestsellerseries ‘Mijn man’ en ‘Mijn nacht’. Voor mij was dit echter het eerste boek dat ik las van haar. Meer nog, het was de eerste keer dat ik een erotische roman mocht lezen.

In het boek maken we kennis met Jake Sharp en Camille Logan. Jake was in een vorig leven scherpschutter, maar na een plots einde van die carrière gaat hij nu door het leven als bodyguard. Zijn nieuwste job is om de miljonairsdochter Camille te beschermen, haar vader heeft namelijk dreigbrieven ontvangen en ook haar drugsverslaafde ex zorgt voor gevaar.
Algauw ontstaan er gevoelens tussen de afgetrainde Jake en de knappe Camille, op het eerste zicht twee cliché personages. Deze gevoelens brengen natuurlijk spanningen teweeg tussen de twee. Want hoe kon Camille verliefd worden op de persoon die haar dag-in-dag-uit moet schaduwen – iets waar ze resoluut tegen is. En hoe kon Jake verliefd worden op een klant, iets wat absoluut uit den boze is in zijn sector.

Bij dit deel van het verhaal had ik het heel moeilijk om geboeid te blijven lezen. Ik vond het echt vervelend te lezen hoe bot de twee tegen elkaar deden, terwijl ze het eigenlijk niet kunnen uitstaan om langer dan twee minuten van elkaar gescheiden te zijn. Die onuitgesproken gevoelens en de vervelende sfeer die dat teweeg bracht vond ik best wel storend.
Natuurlijk begrijp ik volledig dat Malpas daarmee de spanning wil opbouwen tussen de twee. Om zo de bom te doen ontploffen.

En zo gebeurt het. De twee belanden algauw samen in bed (en op tal van andere plaatsen) om de liefde te bedrijven.
Maar het gevaar voor Camille is nog niet geweken en Jake heeft het gevoel dat Meneer Logan, Camilles vader, niet alles heeft verteld. En ook Jakes verleden is niet zonder geheimen.
Wanneer deze verhaallijn meer op gang komt, tussen de erotische scenes door, begon het verhaal me wel weer te boeien. Ik ging helemaal op in de beschermende aard van Jake. En vond het dan ook ontzettend sprookjesachtig hoe hij haar, voor haar eigen veiligheid, meeneemt naar zijn landgoed ver van de bewoonde wereld.

Uiteindelijk worden de stomende scenes genoeg afgewisseld met spannende gebeurtenissen die het tempo in het verhaal houden. Positief is ook dat we wisselend kunnen meelezen met Camille en met Jake, zo krijgen we van beide perspectieven zicht op de gebeurtenissen.
Iets waar ik me ontzettend erg aan ergerde was dat het woord ‘pik’ gebruikt wordt om te verwijzen naar het mannelijke geslachtsdeel. Misschien komt het omdat ik een Vlaming ben, maar deze benaming haalde voor mij telkens de schwung uit het verhaal, wat erg jammer was.

Sta ikzelf te springen voor een eventueel vervolg? Niet direct. Maar het is wel een aanrader voor iedereen die eens lekker een middagje vrij heeft en wil wegdromen bij het sexy, strakke lichaam van Jake. En het is ver van enkel maar een cliché verhaal tussen een rijke modellendochter en een stoere bodyguard.

Mijn bodyguard/Jodi Ellen Malpas/Vertaling: Gabriëlla van Karsbergen/Xander/2016/363 pag./ISBN 9789401606073

No Comments

Post a Comment