Wat me aansprak aan Een kleine moeite was het mysterieuze verhaal aan de achterflap, ook de cover paste bij het beeld dat ik had bij hoe het boek ging verlopen. Na de eerste paar hoofdstukken echter kwam het mij eerder over als chicklit dan als een thriller. Het verhaal herstelde zich wel en werd spannender, maar over het algemeen vind ik niet dat de cover bij het volledige verhaal past.

Stephanie is een huismoeder en bovendien ook schrijfster van een echte mamablog. Via haar blog komen we te weten dat haar beste vriendin Emily vermist is. Althans volgens Stephanie is ze vermist, haar zoontje Nicky is namelijk bij Stephanies zoontje, Miles, aan het spelen. Aangezien Emily niets heeft laten weten over een logeerpartij vertrouwt Stephanie het niet, maar ze besluit nog een dag te wachten voor ze de man van haar beste vriendin opbelt. Sean is namelijk op zakenreis in Londen en vindt dat Stephanie nogal overdrijft. Wanneer hij terug in het land is vertrouwt hij de situatie niet meer en gaan ze samen aangifte doen bij de politie.

Na een hele zoektocht ontdekken ze een lijk, volgens het DNA en de trouwring die ze droeg gaat het wel degelijk om Emily. Sean en Stephanie vinden elkaar in hun verdriet en groeien dichter naar elkaar toe. Wanneer ze uiteindelijk besluiten om samen in het huis van Sean en Emily te gaan wonen blijkt steeds meer dat Emily meer geheimen had dan dat zowel haar man als haar beste vriendin hadden kunnen denken. Bovendien is Stephanie steeds minder zeker of  Emily wel echt dood is nadat zowel haar zoon als Nicky beweert dat ze haar gezien hebben. Stilletjes aan komt de schrijver steeds meer het volledige verhaal te weten en dan rest er nog de vraag of ook de personages in het boek wel ooit alles te weten zullen komen.

De hoofdstukken lazen zeer vlot en waren duidelijk, ieder hoofdstuk stond er het nummer en uit wiens oogpunt het verteld werd. In deel 1 van het boek, bovendien ook het langste deel van het boek, kwam alleen Stephanie aan het woord, soms via blogpost en soms gewoon. Deel 2 en 3 waren de personages meer afwisselend. Soms was het een beetje raar om eerst een, naar mijn mening nogal fake overkomende blogpost te lezen, en daarna te lezen hoe Stephanie verteld dat heel het verhaal van de post een leugen is. Toch maakte dit het verhaal spannend omdat je aan alle info begint te twijfelen, maar zeker niet te wantrouwig wordt. Wanneer dan ook de andere personages hun zeg krijgen in het verhaal ontdek je dat er eigenlijk niemand de waarheid vertelt. Dat maakt het verhaal best nog wel leuk omdat jij weet wat iedereen wel of niet weet.

Het boek was leuk geschreven, zeker voor een debuut. Ondanks dat in het begin de schrijfwijze me wat afleidde van het thriller thema, werd ik helemaal meegesleurd in het verhaal. Het is super spannend en zelfs voor een dikker boek werkt het heel stimulerend, je moet en zal ontdekken hoe het verhaal afloopt.

Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydonckx, 20 jaar, eerstejaars studente bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Leuven.

Een kleine moeite/ Darcey Bell/ vertaling Ireen Niessen/Uitgeverij Prometheus/ 2017/ 350 blz./ ISBN:  9789044631654

No Comments

Post a Comment