“Een flard kleur schoot over de witte vloer en kwam piepend tot stilstand bij mijn voeten. Het was een groentje dat als een stuk speelgoed over de gladde vloertegels gleed.”

Amy Tintera had na acht andere voltooide boeken een groot succes met het boek Reboot van de gelijknamige duologie. Schrijven was altijd al haar passie, maar na verschillende studies gedaan te hebben besloot ze pas dat ze hier ook echt iets mee wou doen. Ondertussen zijn er al drie boeken van haar uitgebracht: de duologie Reboot en het eerste deel van haar nieuwe trilogie Ruined.

Door een virus komen sommige mensen na hun dood weer tot leven. Het zijn reboots: hoe langer ze dood zijn, des te sneller en sterker zijn ze. Maar ook minder menselijk. Rebooten wordt vooral gezien als een straf, maar voor Gwen was het een nieuwe kans. Na 178 minuten dood te zijn geweest komt ze terug als de dodelijkste reboot ooit.

Callum tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Als Gwen de opdracht krijgt hem te trainen blijkt dit dan ook niet zo makkelijk te gaan: Callum is langzaam, opstandig en loopt altijd met een glimlach rond. Ondanks dat lijkt hij toch iets in Gwen los te maken. Gwen heeft nog nooit orders genegeerd, maar wat als ze nou eens voor een moeilijke keuze komt te staan?

De samenvatting op de achterkant van het boek klinkt veelbelovend. De reboots waar het boek over gaat lijken veel op de bovennatuurlijke vampieren, maar toch is hier een andere draai aan gegeven: er is een virus in het spel waardoor sommige mensen terug kunnen komen na de dood. Daarnaast kan je de romantiek al in de lucht voelen hangen.

Ondanks de actiescène waar het boek mee start, kostte het toch wat moeite om echt in het verhaal te komen. De schrijfstijl van Amy Tintera is kort en bondig wat ervoor zorgt dat het boek makkelijk wegleest, maar er leek niet veel te gebeuren. Misschien was er op sommige momenten iets te veel in detail gegaan.

Gelukkig werd dit helemaal goedgemaakt. Op een gegeven moment kwam er zo’n vaart in het verhaal en werd het zo spannend dat ik het boek gewoon niet meer weg kon leggen. Ik leefde echt mee met de personages, zelfs met Wren, die met haar 178 minuten weinig gevoelens overhield.

Het boek was niet zo bijzonder als verwacht, maar het was zeker de moeite waard om te lezen. Het open einde maakt me zeker nieuwsgierig naar deel twee!

Deze recensie is geschreven door Ilse Hoogendoorn, 16 jaar en 5vwo-leerling van het Farel College te Amersfoort. Ze leest boeken uit bijna elk genre, maar heeft een voorliefde voor fantasy.

Reboot/Amy Tintera/vertaling door Valérie Janssen/Unieboek/2016/296 blz./ISBN 9789000350223

No Comments

Post a Comment