Jana Berzelius is officier van justitie in Zweden. In een aantal dagen worden drie lugubere moorden gepleegd. Elk van de slachtoffers mist een lichaamsdeel dat de moordenaar bruut verwijderd heeft. Jana probeert samen met haar collega’s de moordenaar op te sporen voordat er meer slachtoffers vallen. Jana heeft zo haar eigen probleem, want de voortvluchtige Danilo houdt zich schuil in haar appartement. Danilo is een persoon uit haar jeugd, waar niemand – behalve hij – veel over weet. Hij kent haar diepste geheimen. De geheimen die ze koste wat kost geheim wil houden.

Philip Engström is ambulancebroeder. Zijn persoonlijke problemen beïnvloeden zijn prestaties op het werk. Philip probeert de slachtoffers van de moorden nog te redden, maar dat mislukt. Hij komt erachter dat zijn verleden hem altijd blijft achtervolgen. De moordenaar kent zijn grootste geheim…

Aan het begin van het verhaal worden veel personages geïntroduceerd, gaandeweg het boek vertelt de alwetende verteller steeds een stukje over elke personage. Vooral aan het begin van het boek was dit erg verwarrend. Ik moest vaak teruglezen wie welke personage ook al weer was en wat zijn of haar rol was. Ik had graag meer gelezen over Danilo, de crimineel die zich schuil houdt in het huis van Jana, omdat ze een voelbare chemie hadden. Schepp heeft al twee boeken geschreven over Jana, waar Danilo ook in voorkomt, dus het zou kunnen dat hun relatie in de andere boeken meer naar voren komt. Toch vond ik dat de schrijfster meer uit hun verhaallijn had kunnen halen.

In het hele boek wordt naar het einde toegewerkt. De schrijfster neemt genoeg tijd om het boek goed te laten eindigen. Het einde is erg spannend en onverwacht, ik vond dit gedeelte het beste deel van het boek. De schrijfstijl van de schrijfster is erg prettig. Het is heel beeldend en de personages hebben elk een ander karakter, dat je terugziet in de manier van reageren op gebeurtenissen. Ondanks dat het niet de beste thriller is die ik de laatste tijd heb gelezen, lees je het boek razendsnel door (1 dag leestijd). Dat is ook makkelijk, omdat het verhaal heel vaak van perspectief wisselt. Post Mortem is een stabiele thriller, maar geen hoogvlieger.

Hoi! Ik ben Maaike, zestien jaar en ik ga naar 6VWO.
Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Tijdens het reizen naar wedstrijden of trainingen vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten.

Post Mortem/Emelie Schepp/Vertaling Corry van Bree/De Fontein/2017/346 blz. /ISBN 978 90 261 4253 6

No Comments

Post a Comment