Na de ontmaskering van de studentenorde, die zichzelf de Ridders van Karel de Grote noemen, is het avontuur voor Will en zijn vrienden nog niet voorbij. De Ridders blijken jarenlang te hebben bestaan, maar al die tijd opereerden ze in stilte op de achtergrond zonder dat iemand er weet van had. Ook enkele oprichters blijken nog rond te dolen op het domein van het Centrum. Will en zijn studiegenoten onderzoeken hun duistere bedoelingen en komen ook meer te weten over hun eigen gave en achtergrond. Maar wat is er precies aan de hand? Wie heeft de ontbrekende puzzelstukjes in handen? Maar wie is te vertrouwen? Ondertussen bereidt iedereen zich voor op een strijd die onvermijdelijk lijkt…

Na het lezen van deel één van deze trilogie was ik benieuwd naar het vervolg. Het eerste deel was spannend en las ik op enkele dagen uit. Gelukkig is deel twee een waardig vervolg. Bij de start van het eerste boek had ik moeite met de personages en het verhaal, waardoor ik er maar moeilijk inkwam. Maar daar had ik bij dit verhaal geen last meer van. De personages worden je zo eigen doorheen de boeken dat je ze als lezer goed aanvoelt en de connectie zelden tot nooit verliest. Het is als lezer ook fijn om in een trilogie de personages te zien evolueren en vordering te zien maken. Ze verscherpen hun gave, leren nieuwe krachten kennen en groeien dichter naar elkaar toe. En doordat hun onderlinge band sterker wordt, wordt ook jouw band als lezer met de personages nog sterker.

Ook het tempo verliest de auteur in dit vervolg niet uit het oog. Het boek blijft enorm vlot lezen, zodat je door de pagina’s heen vliegt en voor je het weet het einde weer hebt bereikt. Frost slaagt er daarnaast in om het verhaal minstens even boeiend te houden als het eerste en dat vind ik toch bewonderenswaardig. Vaak krijg ik het gevoel dat auteurs wanhopig zoeken naar gebeurtenissen om het tweede of derde boek toch maar vol te schrijven, maar dat gevoel krijg ik in dit deel geen moment.  Ik bleef gedurende heel het verhaal geboeid, nieuwsgierig en vooral op het puntje van mijn stoel zitten.

Ik heb zelden een fantasy-reeks gelezen die enerzijds zo dik is, maar me toch blijft boeien, en anderzijds me zo bezighoudt terwijl ik niet aan het lezen ben. Daarnaast zijn deze boeken erg verslavend en bijna niet weg te leggen. Een mustread voor iedereen die van dit genre houdt! Ik hoop dat deel drie een geweldig einde mag vormen van deze trilogie.

 

De Ondergrondse Orde / Mark Frost / Vertaald door Hanneke van Soest en Karin Pijl / 2016 / Karakter / 373 blz. / ISBN 9789045210346

No Comments

Post a Comment