Twylla kan haar geluk niet geloven als de koningin van het land bij haar op de stoep verschijnt en haar de kans geeft om, in plaats van te leven in het gehate toekomstig bestaan als Sin Eater, te leven in de roem van een afstammeling van een Godin. Leven in de luxe van het kasteel en te mogen trouwen met de prins is toch te mooi voor woorden?

Iedere mooie belofte heeft zo z’n nadelen. De Godin waar Twylla van afstamt was niet alleen geroemd om haar bestaan als dochter van de Goden die het leven maakte, ze was ook bekend als beul. Twylla’s voorganger, Daunen, had een giftige aanraking. Iedereen die in aanraking kwam met haar huid, stierf binnen enkele seconden. Het leven van luxe en roem veranderd voor Twylla langzaam in eenzaamheid en verafschuwing, als ze iedere maand de vijanden van de koningin moet aanraken en doden.

De prins, alhoewel veilig voor Twylla’s aanraking door zijn koninklijk bloed, lijkt niet zo veel te maken willen hebben met Twylla, totdat hij haar hoort zingen. Daunen was niet alleen bekend om haar dodelijke aanraking en vlammende haar, maar ook haar prachtige opera stem die de harten van iedereen om haar zou doen smelten.

Is de plotselinge aandacht van de prins genoeg om Twylla’s lugubere werk in de achtergrond te doen verdwijnen, of is haar nieuwe bewaker degene die haar wereld op z’n kop zet met de waarheid? De waarheid die de koningin zo lang voor haar verborgen heeft gehouden; de waarheid over Twylla’s giftige aanraking en de toekomst van haar bestaan.

 

De reden dat ik de Sin Eater’s Daughter oppakte was vooral vanwege de cover – die zeer prachtig vormgegeven is – en de hoop dat het een beetje de wereld van Shatter Me (Tahereh Mafi) zou aanvullen. Alhoewel het verhaal een interessante achtergrond heeft en de schrijfstijl van Salisbury zeer prettig leest, is de Sin Eater’s Daughter toch niet het ‘absolute fantasieverhaal’ wat beloofd wordt.

Van de hoofdpersoon – juist door haar verleden en de toekomst die ze van haar moeder over moet nemen als eter van de zondes van de doden – verwacht je dat ze wat meer op haar hoede en oplettend is, maar helaas volgt ze het typische verloop van een niets vermoedend meisje dat door luxe is overspoelt. Daarnaast wordt er erg veel nadruk gelegd op haar hopeloosheid en het feit ze nooit haar eigen keuzes heeft kunnen maken, nogmaals weerspiegeld in de bekende love triangle.

Gelukkig maakt de schrijfstijl en het interessante idee achter het verhaal het een beetje goed en dat maakt de Sin Eater’s Daughter toch een aanrader!

 

De Vergiftigde Gave/Melinda Salisbury/Vertaling Margot van Hummel/Uitgeverij Clavis/2017/350 blz./ISBN: 9789044828740

No Comments

Post a Comment