Levana is boek 3,5 in The Lunar Chronicles. Het boek geeft je een andere kijk op de meedogenloze heerseres Levana zoals we haar kennen uit The Lunar Chronicles serie. Levana gebruikt haar glamour om zich te verschuilen, mensen te manipuleren en aan de macht te blijven. Hoe is Levana zo geworden zoals ze is?

Ik had  een paar jaar geleden de eerste twee delen van de serie al in paperback gelezen, maar toen ik hoorde dat er hardcovers kwamen moest ik ze natuurlijk weer allemaal hebben. Na boek drie had ik even een Lunar Chronicles dip. Ik vond dat de boeken iets teveel op elkaar gingen lijken. Daarnaast was het moeilijk om weer in het boek te komen omdat er meerdere verhaallijnen in zitten. Maar gelukkig werd dit helemaal goed gemaakt na het lezen van Levana.

Alle boeken van deze serie hebben prachtige hardcovers. Aan de binnenkant van Levana vind je illustraties die het boek als geheel heel mooi maken. Ik was ontzettend nieuwsgierig hoe de koningin zo meedogenloos was geworden. Dat wilde ik natuurlijk graag vanuit haar perspectief beleven.
Hoe verder je in het boek komt, hoe duidelijker de reden van de sluier op de kaft wordt.  Doordat het boek vanuit de ik-perspectief is geschreven word je echt meegenomen in Levana’s gedachtenkronkels en haar kijk op de wereld.

In het eerste hoofdstuk wordt je gelijk meegenomen in een nachtmerrie van Levana. Je leest hoe Levana verliefd wordt en hoe haar liefde niet wordt beantwoord op de manier die zij  had gewild. Ook kom je meer te weten over de dood van prinses Seline en welke rol Levana daarin heeft gespeeld. Je krijgt een duidelijk beeld hoe de relatie met Levana’s zus was, Levana’s eenzaamheid en hoe haar lust naar macht en haar hebzucht groeiden.

Het boek is zo pakkend geschreven dat ik na het lezen van het boek zelfs medelijden met Levana kreeg. Ook was ik flink onder de indruk hoe Levana een wereld van leugens creëerde en deze zelf begon te geloven.
Je hoeft Levana niet te lezen om de serie te begrijpen, maar het boek is zeker een aanrader en een mooie toevoeging aan de serie. Daarnaast beantwoord het boek vragen die in de hoofdboeken niet worden beantwoord.

Ik ben Esmée en ik ben 18 jaar. Ik studeer voor balletdocente bij The Royal Academy of Dance. Ook geef ik ballet en moderne dans op een balletschool in Soest. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

Levana/Marissa Meyer/vertaling Sandra Hessels/Uitgeverij Blossom Books/ISBN 9789020678871

 

 

No Comments

Post a Comment