Deze recensie bevat spoilers voor de Sin Eater’s daugther (Melinda Salisbury)

 

In het vervolg op de Sin Eater’s Daughter volgen we Errin, de zus van Lief – de bewaker van Twylla die haar wereld nogmaals op z’n kop had gezet.

Errin’s leven heeft veel tegenslag gekend: ze waren een gelukkig gezin, met een welvarende boerderij, en Errin zelf was op weg om apotheker te worden. Maar geluk kan snel omslaan; het enige wat nodig is, is een kleine infectie: het verlies van haar vader, en het verhuizen naar een kleinere plek. Haar broer, Lief, besluit om naar het buurland te gaan om werk te zoeken, haar moeder wordt aangevallen in het bos en raakt in een rare monsterachtige trans, en Errin moet zich wijden tot het illegaal verkopen van kruiden en giftige middelen om te kunnen blijven bestaan.

De oorlog begint, de slapende prins is wakker geworden en heeft zijn steen-wezens op de wereld losgelaten. De mysterieuze koper van haar creaties – die erg veel lijkt op het personage uit de mythe van de slapende prins – bied haar hulp aan, waarna hij verdwijnt.

Errin is genoodzaakt het land door te reizen, op zoek naar een onbekend meisje wat hun zou kunnen redden van de slapende prins en zijn destructieve terugname van zijn koninkrijk. Wie is dit geheimzinnige meisje wiens bloed de stoffen bevat om de prins weer te laten slapen. Wie was de mysterieuze man die haar hielp en toen achterliet. En kan Errin erin slagen om haar gezin weer bij elkaar te vinden.

 

In het vervolg op de Sin Eater’s daughter volgen we nu een tweede personage, Errin de zus van Leif. Waar Twylla nietsvermoedend in luxe bleef voortleven, kent Errin tegenspoed maar al te goed. Errin’s personage was veel plezieriger om te lezen, omdat ze initiatief toont en zich niet laat omver gooien door anderen. Haar side of the story en het ontspringen van de wraak van de slapende prins zorgde ervoor dat het een goed vervolg was. Ook dit tweede deel heeft weer een prachtige cover én schrijfstijl en het verhaal ontwikkeld zich steeds verder.

 

The Sleeping Prince/Melinda Salisbury/Scholastic/2016/384 blz/ISBN: 9781407147642

No Comments

Post a Comment