Wat is er nou magischer dan het verhaal en de band van een meisje en haar paard…? Nou dat zal ik je vertellen. Het verhaal en de band van een (soms) vervelend pubermeisje en haar mechanische, supersnelle paard!

Al sinds de begin dagen van de Titanen in Detroit, is Astrid Sullivan groot fan en draait haar wereldje om deze ijzeren beesten. Zij en haar beste vriendin Magnolia hebben al uren gekeken naar de baan en de trainingen van de paarden en hun jockeys. Het is niet alleen de sensatie van de race, het is de technologie en de paarden en hoe deze zijn geprogrammeerd wat Astrid zo bijzonder vindt. De Titanen zijn een combinatie van alles waarvoor Astrid zich interesseert, en het is iets wat ze waarschijnlijk nooit zal aanraken.

Naast haar liefde voor de machines is er ook een stuk haat tegen ze. Haar vader heeft namelijk al hun geld verloren door te wedden op de machines. De races zijn ook een constante herinnering aan de rijke jockeys die een mechanisch wonder kunnen betalen, en de arme middenklasse die al problemen heeft met elke dag eten op tafel zetten.

Astrid is heel herkenbaar! Ze heeft een gigantisch hart, ze wil het gewicht van de wereld op haar schouders dragen en er alles aan doen om een beter leven te krijgen voor haar en haar familie. De twee oude vrienden Rags en Barney geven haar deze kans. Een kans op een beter leven. Een kans om te rijden op een Titaan. Aangezien haar vader zijn baan verloren heeft, zit er druk op Astrid. Na een bevel tot het verlaten van hun huis besluit ze om haar leven op het spel te zetten en te racen.
De band tussen Astrid en haar Titan Vrijbuiter groeit. Een machine met gevoelens en een vrije wil.

Het boek heeft vooral de insteek om te laten zien wat vriendschap en vertrouwen voor goeds doen. Het vertrouwen in je vrienden. Vooral de vrienden die er altijd en overal voor je zullen zijn zelfs als je op een dodelijk mechanisch paard stapt dat met een gigantische vaart door de bochten sprint.

Mijn enige minpunt is het einde van het boek. Het hele boek is groots geschreven, veel details en overal uitleg en diepte. Het eind leek mij afgeraffeld… De laatste grootste race waar we letterlijk doorheen racen. Het gaat te snel. Niet genoeg details en er is niet genoeg aandacht aan besteed in vergelijking met de rest van het boek. Vind ik dan…!

Ik ben Remmelt en ben 20 jaar. Ik woon in Bunschoten-Spakenburg. Ik studeer MediaRedactie (MBO) op het Creative College in Amersfoort, dit is dan ook de plek waar ik mijn liefde voor schrijven ontdekt heb. Het lekkere van lezen is dat je jezelf verliest in een andere wereld. Of tenminste dat gevoel heb ik altijd… Het ene moment zit je in de overvolle trein en ‘Poef’ dan sta ik in een bos omringd door vreemden die niet vreemd zijn, omdat je al over ze gelezen hebt. Sinds kort is mijn grootste droom om ooit zelf een boek te schrijven. Nog wel even oefenen… Dit doe ik vooral op mijn eigen blog: (https://littlecrycorner.wordpress.com/).

Titans/Victoria Scott/Vertaling Fanneke Cnossen/Young & Awesome/2017/286 blz. /
ISBN 978 90 258 7233 5

No Comments

Post a Comment