Piper Perish gaat over de bovenbouwer Piper. Ze heeft twee beste vrienden en met haar beste vriendin heeft ze afgesproken dat ze samen naar de kunstacademie van New York zullen gaan. Ze kunnen niet wachten om uit het gat waarin ze wonen te vertrekken, want beide meiden zijn geobsedeerd met kunst. Nu nog even toelating doen. Maar voor het schooljaar voorbij is, klapt alles in elkaar en is die hunkering naar de Big Apple verder uit hun bereik dan ooit.

Piper Perish is een karakter waarbij je niks anders kan dan hopen dat ze haar droom kan waarmaken!
Dit was een boek waar ik een heleboel gemengde gevoelens bij had… Veel goed maar ook wel wat mindere gevoelens.
Het moment dat ik een mailtje kreeg of ik het boek wou lezen en reviewen, was ik enthousiast. De omschrijving klonk tof, vette tekeningen en een verhaal dat normaal best wel heel erg bij mijn leesstijl past!
Het verhaal zelf is dan ook heel erg goed in elkaar gestoken. En om eerlijk te zijn heeft het boek ook meer met mij gedaan dan ik in eerste instantie dacht! Waar ik dacht een vermakelijk verhaal te lezen over een artiest in nood, kreeg ik een verhaal dat best wel heel echt voelde op veel punten. Een verhaal gevuld met de realiteit, de ups en downs in families en vriendschappen. Aan het eind had ik dan ook wel een overwinningsgevoel voor Piper, die zich toch wel een beetje in mijn hoofd heeft genesteld. Een verhaal dat je vastpakt en zelfs je eigen dromen kan versterken. Want Piper heeft laten zien dat als je gelooft, er van alles kan gebeuren niks is te gek!

‘Weer proberen. Weer falen. Beter falen.’ Piper Perish

Met de schrijfstijl zelf was ik het minder eens…. Het boek moet het dagboek van Piper voorstellen. Oftewel heeeeel veeeel springen in de tijdlijn. Het is maandag, poef, het is zondag… Wat is er met de rest van de week gebeurd?! De stukjes van de rest van de week die we krijgen, zijn kleine fragmenten van wat Piper denkt. Gedachtes. Nu is dit geen verkeerde stijl van schrijven en zorgt het er wel voor dat het boek makkelijker wegleest. Maaaar, soms had ik best wat meer willen weten over de verschillende dagen van Piper! De persoonlijkheid van Piper en haar drama level was soms gewoon te veel. We snappen dat je ruzie hebt met je zus Piper maar draai de dramaknop naar beneden…

Wel kon ik het erg waarderen hoe het boek vol staat met quotes van Piper’s idool Andy Warhole. Dit gaf het boek een mooie extraatje.

Ik ben Remmelt en ben 20 jaar. Ik woon in Bunschoten-Spakenburg. Ik studeer MediaRedactie (MBO) op het Creative College in Amersfoort, dit is dan ook de plek waar ik mijn liefde voor schrijven ontdekt heb. Het lekkere van lezen is dat je jezelf verliest in een andere wereld. Of tenminste dat gevoel heb ik altijd… Het ene moment zit je in de overvolle trein en ‘Poef’ dan sta ik in een bos omringd door vreemden die niet vreemd zijn, omdat je al over ze gelezen hebt. Sinds kort is mijn grootste droom om ooit zelf een boek te schrijven. Nog wel even oefenen… Dit doe ik vooral op mijn eigen blog: (https://littlecrycorner.wordpress.com/).

Piper Perish/Kayla Cagan/Vertaling Hanneke van Soest/Uitgeverij Van Goor/2017/367 blz./
ISBN 9 789000 350261

No Comments

Post a Comment