13 Minuten, zolang was Natasha dood geweest. Nog net op tijd tot leven gewekt door de dokters die haar wisten te reanimeren. Het was een wonder dat ze nog leefde nadat ze zo lang in het ijskoude water van de rivier had gedreven. Wanneer ze ontwaakt heeft ze echter geen idee hoe ze in het water terecht is gekomen. De politie is met een onderzoek bezig naar de zaak, niet alleen Natasha wordt ondervraagd, ook haar beste vriendinnen Hayley en Jenny moeten een bezoekje brengen aan het politiestation. De 3 meisjes staan bekend als de barbies, de populairste meisjes van de school. Ook van een vierde tiener, Rebecca, wordt haar verhaal gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de vroegere hartsvriendinnen Rebecca en Natasha terug dichter naar elkaar toe groeien. Hayley heeft het er best moeilijk mee, maar weet het nog een beetje te verdragen doordat zij vroeger bij het groepje van Tasha en Becca hoorde, tot die laatste plots werd verstoten en vervangen door Jenny. Hoe dichter Becca en Tasha bij elkaar groeien hoe harder Jenny en Hayley zich gaan afzonderen van hen en hoe wantrouwiger Tasha wordt over haar medebarbies. Hoe is ze in de rivier terecht gekomen? Was het brute pech of zit er meer achter?

Wanneer het hele mysterie eindelijk is opgelost komt Becca echter een heel ander verhaal op het spoor, wie valt er nog te vertrouwen?

Het boek is zeer aangenaam geschreven, de makkelijke schrijfstijl zorgt ervoor dat het toch wel dikke boek uit is voor je het weet. Ik zou het wel eerder aanraden voor een iets jongere leeftijdsgroep. De personages waren 16. Misschien waren ze iets te extreem naar mijn mening in hun gedrag en druggebruik.

Ik zou dit direct aanraden aan jongeren die graag lezen of een boek zoeken voor een schoolopdracht. Het enige persoonlijke minpuntje vind ik wel de vertaling. Er staan redelijk veel woordkeuzes in die vooral in Nederland gebruikt worden. Voor mezelf vind ik het iets moeilijker om me dan in te leven in het boek.

Het blijft weliswaar een goed geschreven boek met een mooie verhaallijn die me wist te verrassen en een speciale cover die je aandacht weet te trekken.

Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydonckx, eerstejaars studente bedrijfsmanagement aan de Universiteit Leuven.

13 Minuten/ Sarah Pinborough/ Vertaling door Carla Hazewindus/ Van goor/ 2017/ 368 blz./ ISBN: 9789000355709

No Comments

Post a Comment