Iedere tiener kent dit wel: verliefd worden op iemand die onbereikbaar is. Ook Molly kent dit probleem. Ze heeft al 26 crushes gehad, maar nog nooit met iemand gezoend. Molly’s tweelingzus Cassie kan dit niet begrijpen, voor haar is het makkelijk, ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Als Cassie voor het eerst echt verliefd wordt voelt Molly zich eenzamer dan ooit. Gelukkig laat Cassie het hier niet bij, en probeert ze de introverte Molly aan de knappe Will te koppelen. En dan hebben we het nog niet gehad over Reid, Molly’s schattige, nerdy collega. Is er nu keuze teveel?

Je ziet het al, Becky Albertalli heeft weer alle elementen bij elkaar gegooid om een grappige, mierzoete roman te schrijven.
Natuurlijk waren mijn verwachtingen hoog na ‘Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld’, maar ‘De voordelen van onbeantwoorde liefde’ maakte ze allemaal waar. Een ontzettend fijn feel-good boek waarin je weer helemaal meeleeft met de verschillende personages die uit het leven gegrepen zijn.

Maar niet alles loop van een leien dakje, want even lijkt het erop dat de altijd standhoudende relatie tussen de tweelingzussen verstoord zou raken door hun liefdesrelaties. Gelukkig wordt dit voldoende afgewisseld door andere gebeurtenissen die je tijdens het lezen bijna aan een stuk door doen glimlachen.

Albertalli houdt er een heel toegankelijke schrijfstijl op na met snelle dialogen, korte hoofdstukken en een grote portie humor.
Bovendien komen naast de typische tienergevoelens op slimme en onschuldige wijze ook andere belangrijke onderwerpen aan bod zoals diversiteit (o.a. Cassie die op meisjes valt, donorkinderen, twee moeders die blank en bruin zijn, religie…), maar wordt er ook heel openlijk over seks gepraat. Doordat Becky diverse personages in het verhaal te integreert krijg je een heel realistische afspiegeling van de diverse wereld waarin we leven.

Luchtige, actuele young adult inclusief liefdes-, familie- en vriendschapsproblemen en een happy ending. Zo herkenbaar voor iedereen, dus echt een happy read!

De voordelen van onbeantwoorde liefde/Becky Albertalli/Blossom Books/2017/298 pag./ISBN 9789020678888
Vertaling: Astrid Staartjes

No Comments

Post a Comment