De Franse schrijfster Françoise Bourdin heeft al veertig romans op haar naam staan, waarvan er vier zijn verfilmd. Ze is een van de meest succesvolle Franse auteurs van dit moment.

Amélie, een Française met drie zonen en één dochter uit een eerder huwelijk, hertrouwt met Angus Gillespie, een rijke Schot die over drie bedrijven, een groot landhuis en heel wat hectaren grond beschikt. Amélie volgt haar man naar Schotland. Angus’ zoon Scott Gillespie en Amélie kunnen elkaar niet uitstaan. Amélie stelt haar kinderen boven Scott en wil niets liever dan de toekomst van haar kinderen veilig stellen door ze aan een job te helpen in één van Angus’ bedrijven, tot alle ergernis van Scott.

Na 5 jaar op Gillespie gewoond te hebben, beslist John (Amélies oudste zoon) om terug naar Frankrijk te keren. Philip blijkt homo te zijn, iets wat zijn moeder maar moeilijk kan aanvaarden. George is een goede student en Kate is het voorbeeld van de familie. Maar wanneer ze de verlovingsring van Neil afslaat is haar moeder in alle staten. Het huwelijk zou namelijk goed uitkomen voor Angus en Amélie aangezien ook Neil uit een rijke familie komt. Na het aanzoek van Neil komt Scott tot een ontdekking…

Water en vuur is het ideale boek om te lezen op een mooie zomeravond. Het leest vlot en je wil snel het volgende hoofdstuk lezen. Het boek blijft, zeker naar het einde toe, je aandacht vasthouden. Je wil gewoonweg weten hoe het afloopt. Ikzelf vond het een heel mooi boek waarin liefde en jaloezie centraal staan. Dankzij de schrijfwijze van de auteur kan je je inleven in het verhaal. Je probeert jezelf voor te stellen hoe de landerijen van Gillespie eruit zien, hoe de verhouding in het gezin verloopt,.. Persoonlijk vind ik dit boek een absolute aanrader, ik werd er vrolijk van en de schrijfster sleurde me helemaal mee in het verhaal. Wat mij betreft mag Bourdin een vervolg schrijven op dit boek.

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woon in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Water en vuur/Françoise Bourdin/Vertaling Jaap Sietse Zuiverveld /Uitgeverij De Boekerij/2014/247 blz./ ISBN 9789402302110

No Comments

Post a Comment