‘Ik begrijp wat ze bedoelt. ‘Het’ is het schuldgevoel, de nachtmerries, het blijvende verdriet. Maar ‘het’ is vooral het knagende, onuitwisbare gevoel dat ik eigenlijk niet had mogen overleven. Dat ik niets meer ben dan een wanhopig kronkelend insect dat het lot vergat plat te slaan’.

Quincy, Sam en Lisa zijn de Final Girls. Alle drie zijn ze overlevende van een massamoord, een groep waar niemand bij wil horen. Plotseling staat Sam op de stoep bij Quincy, nadat bekend is geworden dat Lisa onder verdachte omstandigheden is overleden. Sam en Quincy kennen elkaar nauwelijks, maar ze zijn voor altijd met elkaar verbonden door hun tragische verleden. En nu lijkt het gevaar wederom op de loer te liggen… Kan er maar één Final Girl zijn?

De schrijfstijl van Riley Sager is heel beeldend. Sommige scènes zijn zo levendig geschreven, dat het voelt alsof de lezer naar een horrorfilm kijkt. Soms is het beter om even te wachten met doorlezen, omdat de scène zo angstaanjagend en vol details geschreven is. De Laatste Meisjes is één van de engste thrillers van dit moment. Het boek is terecht als boekentip genoemd door Karin Slaughter, Lisa Gardner en Stephen King.

Het verhaal is vervlochten met de verhalen van de massamoorden uit het verleden, waardoor de lezer steeds nieuwsgieriger wordt naar het verloop van de verhalen. Vertelt iedereen wel de waarheid? Zijn de massaslachtingen wel daadwerkelijk op de manier gegaan zoals de politie beschrijft? Zal het verleden van de vrouwen hen altijd blijven achtervolgen?

De personages zijn diepgaand en niet alledaags. Hierdoor vat de lezer makkelijk sympathie op voor de personages. Het voelt alsof de lezer de personages al een lange tijd kent. De massamoorden hebben een grote invloed gehad op de vrouwen. Ze zijn traumatisch en proberen hun leven weer op te pakken. De schrijver heeft de trauma’s van de vrouwen realistisch beschreven, wat het verhaal ten goede komt.

De Laatste Meisjes is een bloedstollende thriller, die eindigt met een onverwachte ontknoping. Het boek zit vol mysteriën, die de lezer meerdere malen zullen verbazen. Een origineel, spannend en bovenal geslaagd debuut van Riley Sager!

Hoi! Ik ben Maaike, zestien jaar en ik ga naar 6VWO.  
Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Tijdens het reizen naar wedstrijden of trainingen vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten. 

De laatste meisjes/Riley Sager/Vertaling Roelof Posthuma/Ambo │Anthos/2017/411 blz./ ISBN 978 90 263 3525 9

No Comments

Post a Comment