Het eerste boek van de reeks was al een hele brok, toch weet Onvergetelijk haar voorganger te overtreffen. Initieel schrok dit me een beetje af, maar niet om de reden die je zou denken. De schrijfwijze is zo meeslepend waardoor ik van tevoren al wist dat eenmaal ik aan het boek begon, er niet veel tijd ging zijn om te slapen. Wat me zo aanspreekt aan de schrijfwijze is dat je na ieder hoofdstuk het boek maar niet kan wegleggen omdat het zo spannend blijft. Desondanks stoorde de wachtperiode tussen de verschillende boeken van de reeks mij totaal niet, eenmaal het boek uit is ben je voldaan, althans tot je het volgende boek in handen hebt.

Onvergetelijk gaat verder waar De overlevenden eindigt. Ruby heeft besloten dat Liam beter zal overleven zonder haar en zo dus ook vrij van de kinderalliantie zal blijven. Heel de vriendengroep is dus gesplitst zonder enig besef waar de anderen zich bevinden. Ruby zit nu bij de kinderalliantie en krijgt een groep toegewezen waar zij als Oranje zelfs de leiding over krijgt. Haar groep heeft Cate als oppas en bestaat uit Jude, hij is geel, Vida is ingedeelt als blauw en Nico die groen is van gave. Initieel probeert ze geen band te krijgen met de drie jongeren, haar plan is om uiteindelijk te ontsnappen en nooit meer terug te kijken op deze periode.

Alles veranderd echter wanneer ze op missie gestuurd wordt en blijkt dat ze de broer van Liam moet redden, Cole, één van de topagenten van de kinderalliantie. Zijn opdracht mislukte toen hij Liam onverwacht tegenkwam. Doordat Liam achtervolgd werd door Coalitie, die hem wil arresteren, heeft hij in zijn haast de jas van Cole meegenomen in plaats van zijn eigen jas. In die jas van Liams broer zat echter een zeer belangrijke usb-stick verstopt, die deel uitmaakte van zijn missie.

Ruby krijgt dus de opdracht om samen met Jude de stick terug te halen. De zoektocht naar Liam doet veel met Ruby, ze beseft dat na deze opdracht haar hele plan in duigen valt. Wanneer haar groep dan uitgebreid wordt door zowel Vida als haar oude vrienden en ze samen Liam vinden begint er een grote tweestrijd voor Ruby. Ze weet dat ze nooit meer zal kunnen ontsnappen aan de kinderalliantie zoals ze altijd wou, maar ze heeft geen idee of ze Liam wel terug kan achterlaten nu ze hem eindelijk teruggevonden heeft.

Net zoals bij het eerste boek valt de cover me wat tegen, maar dat zal bij alle boeken van de reeks zo zijn. Naar mijn mening uit de cover niet genoeg wat een boeiend boek het is, het komt iets te “zwak” over voor mij.

Het is zeker weer een aanrader, waarin je helemaal meegesleurd wordt. Bovendien heeft net zoals het vorige boek  ook Onvergetelijk weer een geweldig einde waardoor je je volledig kan inleven in Ruby. Ik kijk al uit naar het derde en laatste boek!

Hallo mijn naam is Hanne, ik woon in Diest (België) en ben studente Financie- en Verzekeringswezen aan UCLL te Leuven. Al van jongs af aan lees ik super graag, wat begon bij paardenboekjes is nu overgegaan naar een ruim gamma van verschillende genres. Liefst van al lees ik een Young Adult Fantasy serie, maar er staan ook veel chicklits en thrillers op mijn boekenplank. Aangezien ik meestal Engels lees en dan vooral series, is De Leesfabriek de ideale manier om nieuwe (Nederlandstalige) boeken tegen te komen. Als ik anderen aan een goed boek kan helpen is mijn doel bereikt.

Onvergetelijk (The darkest minds trilogie 2)/ Alexandra Bracken/vertaling Anne-Marieke Buijs/ Karakter Uitgevers/2018/446 blz./ISBN: 9789045215556

No Comments

Post a Comment