S.T.A.G.S.: de achterflaptekst van dit boek laat je al huiveren. Greer MacDonald, een nobody op de exclusieve school S.T.A.G.S., krijgt plotseling een uitnodiging van het Eliteclubje dat de hele school regeert: de Middeleeuwers. Het briefje is zeer cryptisch en laat niets over de inhoud van de uitnodiging los. Greer is het zat om onzichtbaar te zijn en gaat, ondanks dat ze gewaarschuwd wordt, toch in de op de uitnodiging. Maar sommige uitnodigen kun je beter niet aannemen… En daar komt Greer achter.

Ik had enorm zin om S.T.A.G.S. te lezen. Het concept klonk namelijk heel spannend. Op zich voldeed het boek wel aan mijn verwachtingen wat betreft spanning, maar verder heeft het boek mij niet weten te overtuigen. Ik vond de achterflaptekst zeer veel belovend en de bloeddruppel op de cover maakt het extra angstaanjagend. Maar angstaanjagend is dit boek absoluut niet. Wat mij betreft had het veel extremer en angstaanjagender gekund. Ik vind dat M.A. Bennett niet alle mogelijkheden gepakt heeft. Ze is aardig lief gebleven. Ze laat het boek heel zwaar over komen in het begin. Vooral de spannende en bloederige forwarding in het boek maakte dat ik aan het einde wat teleurgesteld was, want aan het einde valt alles heel erg mee. Greer spreekt namelijk meteen over ‘een moord’, maar geloof me, deze is veel minder crue dan je in eerste instantie zou denken. M.A. Bennett zweept dus de boel erg op, voor een matig plot. Dat vond ik jammer. Verder was het wel vermakelijk, maar het is zeker geen boek dat lang blijft hangen.

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 22 jaar, werkzaam als (online) marketeer bij Kasteel Amerongen en Slot Zuylen. Ik werk daarnaast bij Celebrate Books en heb ook een eigen blog, namelijk Blog The Spine Breakers.

S.T.A.G.S./M.A. Bennett/vertaling Maria Postema/Meis & Maas /2017/ 302 blz./ISBN 9789030503477

No Comments

Post a Comment