Haar perfecte leven begint als een mysterieuze chicklit. Wanneer het boek echter vordert, komt er een duistere kant tevoorschijn en verhoogt het boek je nieuwsgierigheid. Het las aangenaam, maar niet super vlot bij mij. Ik had er niet zo bij nagedacht dat het een literaire thriller was en ik had ook niet het thriller gevoel tijdens het lezen. Als thriller gezien vond ik dus dat het wat te min was, als chicklit daarentegen vond ik het wel geslaagd.

De cover is ideaal voor een literaire thriller, maar zoals ik eerder heb vermeld vond ik het niet echt thriller waardig, het was een leuk boekje om te lezen. Ik heb echter nooit op het puntje van mijn stoel gezeten, wachtend op hoe het boek eindigt. Ik vermoed dat er bij de cover meer gekeken is naar het feit dat Gracie, één van de hoofdpersonages, een beroemde kok is, vandaar dus het keukenmes.

Zowat ieder hoofdstuk wisselt het verhaal tussen Gracie en Juliet. Gracie is een beroemde tv-kok en heeft alles wat ze wil, een liefdevolle man, een schattig dochtertje en goede job waar ze bovendien goed mee heeft verdiend. Kortom ze komen niets tekort. Juliet daarentegen is een gefrustreerde alleenstaande moeder van een dochtertje en heeft het helemaal niet makkelijk. Haar ex-man maakt haar het leven zuur, waardoor ze niet de middelen heeft om haar dochter Freya het leven te geven dat ze verdient.

Gracie haar leven is niet perfect. Ze heeft last van een stalker die haar brieven stuurt met soms voorwerpen uit haar eigen huis erin. Wanneer blijkt dat haar man haar bedriegt, besluiten ze te verhuizen, hopend dat het hun relatie terug versterkt. Gracie en Tom besluiten om een huis te kopen in de buurt van een leuk gebouw waar ze plannen een nieuwe bakery te starten. Op het ballet ontmoet Elsie, hun dochtertje, het dochtertje van Juliet. Juliet heeft echter een wrok tegen Gracie. Ze gaat de band van hun dochters gebruiken om haar doel te bereiken, ze wil het leven van Gracie helemaal uitpluizen om zo een duister geheim te vinden en haar leven te verwoesten.

Het boek oogt zeer leuk, zowel de cover als de achterflap heeft een zeer uitnodigend effect. Nu ik het boek uit heb, is het een beetje teleurstellend. Het was zeker geen slecht verhaal, maar mijn verwachtingen lagen richting een spannender genre. Ik denk wel dat het boek anderen kan aanspreken. Ik heb het boek zeker niet tegen mijn zin gelezen, maar had gewoon iets totaal anders in gedachten waardoor het al bij al wat teleurstelde.

Hallo mijn naam is Hanne, ik woon in Diest (België) en ben studente Financie– en Verzekeringswezen aan UCLL te Leuven. Al van jongs af aan lees ik super graag, wat begon bij paardenboekjes is nu overgegaan naar een ruim gamma van verschillende genres. Liefst van al lees ik een Young Adult Fantasy serie, maar er staan ook veel chicklits en thrillers op mijn boekenplank. Aangezien ik meestal Engels lees en dan vooral series, is De Leesfabriek de ideale manier om nieuwe (Nederlandstalige) boeken tegen te komen. Als ik anderen aan een goed boek kan helpen is mijn doel bereikt

Haar perfecte leven/Sam Hepburn/vertaling Els van Son/Ambo|Anthos/2018/395 blz./ISBN: 9789026336959

No Comments

Post a Comment