Rachel is verliefd op Henry, haar beste vriend, maar Henry is verliefd op Amy. In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader is er een kast die de Letter Library genoemd wordt. Hierin mogen klanten schrijven, woorden omcirkelen, aantekeningen maken of boodschappen achterlaten. Als Rachel verhuist besluit ze een liefdesbrief voor Henry achter te laten in zijn lievelingsboek.

Maar ze hoort niks van hem over de brief en komt snel tot de conclusie dat het gevoel niet wederzijds is en Henry er daarom niks over zegt. Ze verbreekt het contact tot ze drie jaar later terug verhuist. Maar Rachel is niet meer wie ze was: het meisje dat van de oceaan hield is verdwenen nadat haar broertje Cal verdronken is.

Ze gaat aan de slag aan de boekwinkel van Henry’s vader en wordt min of meer gedwongen om Henry onder ogen te komen. Maar ze is bang dat haar gevoelens weer terugkomen. En dan is er nog het geheim dat Cal overleden is, dat ze nog aan niemand verteld heeft. Maar Henry en Rachel vinden elkaar weer door brieven naar elkaar te schrijven in de Letter Library.

Cath Crowley heeft met dit boek een heerlijk feelgood verhaal neergezet. Je kunt je goed verplaatsen in de personages en hebt het gevoel dat je zelf in het verhaal zit.

Het verhaal tussen Rachel, Henry en Amy is zeker niet te typeren als love triangle, iets waar ik wel bang voor was. Amy zegt namelijk duidelijk in het begin van het boek dat ze niet van Henry houdt, ondanks zijn gevoelens voor haar.

Rachel houdt het grootste deel van het boek het overlijden van haar broertje geheim. Dit is aan de ene kant te begrijpen, maar aan de andere kant ook storen. De mensen die daar wonen hebben hem ook gekend en hebben het recht te weten dat hij overleden is. Maar het verpest het verhaal ook een beetje. Je kunt vooruit denken en voorspellen wat er gebeurt als het geheim naar buiten komt.

De boekwinkel in dit verhaal, Howling Books, vond ik geweldig en ik zou willen dat we ook zo’n boekwinkel bij ons in de buurt hadden. Het brengt mensen bij elkaar via boeken. Ook de brieven die geschreven worden komen terug in het boek en die geven weer een extra laag aan het verhaal. Dit zijn in het begin vooral brieven tussen George, Henry’s zusje, en Martin. Zo lopen er dus eigenlijk twee verhaallijnen door elkaar, maar niet op een manier die tijdens het lezen stoort.

Ik vind dit een goed boek en zou zeker meer willen lezen van Cath. Ik kon me hier zo goed in verplaatsen en het was een heerlijk feelgood boek. Perfect voor tussen de serieuzere boeken door.

Ik ben Nynke, 19 jaar oud en ik studeer Journalistiek in Utrecht. Ik reis op en neer naar mijn studie, maar die 50 minuten zijn het moment voor mij om een boek erbij te pakken. Maar ik vind het ook heerlijk om na een lange dag op de bank te ploffen en mezelf te verliezen in een verhaal. Het liefst pak ik romans of chicklits, maar ook een goede thriller laat ik zeker niet liggen.

Donkerblauwe woorden/Cath Crowley/vertaling Ans van der Graaff/Leopold /2017/352 blz./ ISBN 9789025872670

No Comments

Post a Comment