Requiem is het derde deel van de Delirium trilogie over het leven van Lena.

Amerika is geïsoleerd en liefde wordt gezien als een zwakte en zelfs ziekte, waar je alleen door het krijgen van een speciale behandeling tegen beschermd bent. De hoofdpersoon is Lena, die zich eerst schikt zich in haar lot, maar steeds meer tot het besef komt dat er meer is dan de overgeorganiseerde maatschappij waarin zij zich bevindt.

Lena en haar vrienden vluchten terug naar de Wildernis. Alleen is het daar niet meer zo veilig als ze hadden verwacht, want er zijn overal soldaten die als voornaamste taak hebben om de rebellen te vernietigen. In tegenstelling tot Lena’s leven dat constant in gevaar is, brengt Hana, de beste vriendin van Lena, haar dagen in relatieve veiligheid door. Zij zoekt echter zelf het gevaar op door bepaalde zaken uit het verleden van haar verloofde uit te pluizen. Ondanks dat ze beide een totaal verschillende leven leiden, blijkt uiteindelijk dat ze toch niet zo heel verschillend zijn.

De manier waarop Requiem is geschreven is spectaculair. Ben je het ene moment nog ondergedompeld in de Wildernis en beleef je Lena’s avonturen, in het volgende hoofdstuk bekijk je het leven door de ogen van Hana.

Sommige gedeeltes vond ik persoonlijk wat té langdradig en voorspelbaar, maar het einde van het boek maakt écht alles goed. Wanneer je twee vorige delen uit deze serie hebt gelezen, kan je niet anders dan ook dit laatste boek lezen. Het is zeker de moeite waard!

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 15 jaar. Momenteel zit ik in de 3e klas van het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recescenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken vind ik ben een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen! 

Reqiuem (deel 3 van trilogie Delirium Amoris) / Lauren Oliver / The house of books / 2013 / ISBN : 97890443 4299

 

No Comments

Post a Comment