Obsidian is een boek dat direct opvalt met zijn mooie en mysterieuze cover. Ik voelde me onmiddellijk aangetrokken tot het boek. Uiteraard had dit ook deels te maken met de achterflap die eigenlijk cliché is, vind ik. Meisje in nieuwe stad leert mysterieuze jongen kennen, er is een duidelijke chemie die ze ontkennen. Om het verhaal af te maken is er nog iets vreemds aan de hand met de familie van deze hottie. De vergelijking met Twilight is dan ook snel gemaakt. De Twilight reeks heeft veel voor- maar ook veel tegenstanders gehad, laat dit je echter niet afschrikken! De Lux reeks is net iets pittiger. Ik vind ook dat de personages iets realistischer geschreven zijn, je kunt je makkelijk inbeelden waarom Katy zo gefrustreerd is door Daemon.

Gedurende het hele boek bouwt de spanning op. Allereerst zit je in de situatie van Katy. Ze is helemaal alleen in een nieuw klein stadje, haar moeder is constant aan het werk. Bovendien is het juist het begin van de zomer dus kent ze ook geen leeftijdsgenoten. Dan ontmoet ze de buren, een tweeling van haar leeftijd, Dee wil direct beste vrienden worden met Katy, haar tweelingbroer is echter wat moeilijker. Daemon is vanaf de ontmoeting een echte “hork” tegen Katy en wil duidelijk niet dat ze bevriend is met zijn zus. Toch groeit de vriendschap tussen Dee en Katy. Katy begint echter rare dingen aan de twee op te merken waardoor je als lezer met dezelfde vragen zit: wat zijn Dee en Daemon? Waarom doet Daemon zo gemeen tegen Katy? Maar ik zat toch ook een beetje met de vraag: Wanneer gaan ze eindelijk kussen, want de chemie zat duidelijk goed.

Het boek leest zeer vlot. Daemon doet wel gemeen tegen Katy, maar toch blijf je fan van zijn personage. Ondanks dat Katy het niet ziet merk je dat er meer aan de hand is bij Daemon, wat hij uiteraard ontkent. Ik heb me geen moment verveeld tijdens het boek, de spanning bouwt net genoeg op dat je niet gefrustreerd geraakt. Ik vind het echt top dat er na het dankwoord nog bonusmateriaal te vinden is! Twee belangrijke scènes waar je je afvraagt wat er omgaat in Daemon worden verteld in zijn standpunt! Niet alleen maakt dat het plaatje af, het is ook gewoon heel leuk om de twee perspectieven te vergelijken. Daarbovenop is er ook preview van het tweede boek in de serie, voor iedereen die net zoals ik niet kunnen wachten tot het boek (Onyx) uitkomt halverwege juli.

Hallo mijn naam is Hanne, ik woon in Diest (België) en ben studente Financie- en Verzekeringswezen aan UCLL te Leuven. Al van jongs af aan lees ik super graag, wat begon bij paardenboekjes is nu overgegaan naar een ruim gamma van verschillende genres. Liefst van al lees ik een Young Adult Fantasy serie, maar er staan ook veel chicklits en thrillers op mijn boekenplank. Aangezien ik meestal Engels lees en dan vooral series, is De Leesfabriek de ideale manier om nieuwe (Nederlandstalige) boeken tegen te komen. Als ik anderen aan een goed boek kan helpen is mijn doel bereikt.

Obsidian/Jennifer Armentrout/ vertaling door Erica van Rijsewijk/Uitgeverij  Zomer & Keuning/2018/395 blz./ ISBN:9789401913706

No Comments

Post a Comment