Mijn zoete wraak gaat over Paula die al 18 jaar getrouwd is met haar man Robert. Robert is acteur in een goedlopende soap en Paula werkt in een bakkerij in de bediening. Samen hebben ze dochter Georgia, die druk is met haar eindexamens en hoopt ingeloot te worden voor haar studie geneeskunde. Na 18 jaar is de liefde tussen Paula en Robert behoorlijk bekoeld en heeft haar man alleen nog maar oog voor mooie actrices zoals zijn tegenspeelster Saskia. Paula wil nog maar één ding; dat is dat haar man weer verliefd wordt op haar. Zodra Robert weer oog krijgt voor zijn vrouw en beseft hoe veel zij voor hem betekend, zal ze hem aan de kant zetten.

Wat gelijk opvalt aan dit boek is de heerlijke zomerse cover, door de zoete kleuren trekt het direct de aandacht, waardoor ik het zeker op zou pakken in de boekhandel. De schrijfstijl is fijn en daarom leest het vlot weg. Je hebt als lezer het idee in het hoofd van de hoofdpersonen te zitten, waardoor je precies weet hoe zij zich voelen of wat zij denken. Hierdoor kun je je perfect inleven in de hoofdpersoon. Daarnaast zorgt de nodige humor voor hilariteit en heb ik dan ook geregeld met een dikke glimlach op mijn gezicht stukken uit het boek gelezen.

De hoofdpersonen zijn goed beschreven. Vooral Paula vind ik een topper. Hoe zij zichzelf tijdens het boek transformeert van ‘huismoeder’ naar ‘fitte vamp’ vind ik knap! Ook Saskia is goed neergezet, door haar manipulaties ben je op het eind soms even de weg kwijt. Voor wie kiest Robert? Dit blijft tot de laatste bladzijde spannend.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel komt alleen Paula aan bod. Dit is naar mijn idee het sterkste stuk uit het boek. Door de geweldige momenten die Paula heeft tijdens het bedenken van haar wraakacties vlieg je werkelijk door het eerste deel heen. In het tweede deel wordt het aandeel van Saskia groter en lees je het verhaal ook vanuit haar perspectief. Hierdoor vallen sommige puzzelstukjes op zijn plek en komt het verhaal mooi samen. In het laatste deel lees je hoe het de vier hoofdpersonen vergaat. Door de gave plottwist op het eind, die je zeker niet verwacht, blijft het nog even spannend voor wie Robert en Saskia zullen kiezen.

Mijn zoete wraak is het eerste boek dat ik lees van schrijfster Jane Fallon en zal vanwege de fijne schrijfstijl en humor zeker niet de laatste zijn!

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 23 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik HBO verpleegkundige en doe ik momenteel de opleiding tot recovery verpleegkundige.

Mijn zoete wraak / Jane Fallon / vertaling: Anna Livestro / Uitgeverij De Fontein / 2018 / 348 bladzijdes / ISBN 9789026144295

No Comments

Post a Comment