Knock-out gaat over Fays zusje Ginger die op een avond wegloopt van huis, maar niemand zich grote zorgen omdat Ginger dit wel vaker doet sinds het overlijden van hun vader. Iemand die zich wel grote zorgen maakt om Ginger is haar zusje Fay. Zij denkt dat er deze keer wel degelijk iets mis is. Fay gaat op onderzoek uit en komt erachter dat haar zusje bedreigd wordt. Als Fay hulp vraagt bij de vrienden van Ginger doen zij raar en willen totaal niet meehelpen om hun vriendin te vinden. Fay doet een ontdekking en kan alleen maar hopen dat haar zusje niets te maken heeft met de dood van klasgenootje Mirthe. Als er tijdens het grote Halloweenfeest ter ere van Mirthe een meisje mishandeld wordt, vermoedt Fay dat haar zusje hier iets mee te maken heeft en gaat op onderzoek uit. Wat ze niet weet is dat ze zowel Ginger, het slachtoffer, als haarzelf hiermee in levensgevaar brengt.

Mijn eerste Cis Meijer en ik heb gelijk zin in meer. Het boek maakt deel uit van de politiethriller serie met het voor vele lezers bekende politielint met daarop de tekst “Politie, niet betreden”. Niet alleen is de cover mysterieus en duister, ook de binnenkant van het boek is mooi vormgegeven. Zo wordt elk hoofdstuk mooi aangeduid, waardoor het lezen een feestje is.

De spanning in het boek wordt goed opgebouwd waardoor het voor mij tot op het eind spannend bleef wie nou de dader was van de moord op Mirthe en de mishandeling van het meisje tijdens het Halloweenfeest én wat Ginger hier misschien mee te maken had. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Fay, maar daarnaast krijgt ook Ginger geregeld speeltijd en wordt het verhaal deels vanuit haar perspectief belicht. Hierdoor vallen puzzelstukjes langzaam op hun plek en blijft het verhaal spannend tot de laatste bladzijde. De schrijfster schroomt niet om moeilijke onderwerpen zoals erbij horen, pesten, de dood en onzekerheden aan te kaarten. Het boek past in mijn ogen dan ook erg goed bij haar doelgroep, jongeren >15 jaar. Zij hebben immers veelal te maken met deze thema’s.

Omdat het boek voor jongeren geschreven is, was ik even bang dat doordat ik wat ouder ben het boek wat kinderachtig of makkelijk zou vinden, maar niets is minder waar. Het boek was geweldig. Ik las het dan ook in één ruk uit omdat ik gewoon moest weten hoe het af zou lopen met de zusjes Fay en Ginger.

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 23 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik HBO verpleegkundige en doe ik momenteel de opleiding tot recovery verpleegkundige.

Knock-out/Cis Meijer/Uitgeverij De Fontein/2017/224 blz./ISBN 9789026143496

No Comments

Post a Comment