Daniël is de dappere leider van de heldhaftige groep van Legendariërs. Deze groep bestaat uit vijf deelnemers: de leider en voorheen Zilveren valk, Daniël, Gruizel (half mens half dier), Jadina (een prinses met magische krachten), Razz (de fysiek sterkste van allemaal) en Shimy (een elementaire elf). Deze drie volwassen mannen en twee dames zijn door het noodlot naar de lichaamslengte van een kind gekrompen. Helaas bleef het daar niet bij, want ook alle inwoners van het land Alysia, waar een aantal van deze helden vandaan komt, zijn door hetzelfde noodlot getroffen. Met de gedachtegang, het doorzettingsvermogen en bijdehante opmerkingen die zo goed de situatie in bepaalde momenten weergeven, beleven de Legendariërs allerlei avonturen. Het doel van hun reis is om iedereen weer naar de lichaamslengte van eerst te brengen. En om dat voor elkaar te krijgen  moeten er een aantal magische stenen teruggevonden worden.

In het eerste deel haalt Daniël alle Legendariërs weer bij elkaar. Hij heeft een kaart gevonden, die de plek van de stenen van de goden bevat. De Legendariërs bij elkaar krijgen lukt hem wel. Ze komen zelfs een vreemdeling tegen. Maar is het wel een vreemdeling of een oude bekende?

Ik vind de tekeningen van de strip heel erg knap gemaakt. Vooral de tekeningen die een groter gedeelte van de pagina in beslag nemen. Ik vind de tekening zo mooi omdat er veel details in verwerkt zijn. In de andere delen van de serie van de Legendariërs worden de tekeningen zelfs nog mooier.

Daarnaast vind ik het verhaal zelf ook leuk en origineel. In sommige teksten komen grapjes voor die je later als je wat verder leest, of het stripboek opnieuw leest, pas begrijpt. Zelfs bij het herlezen van deze serie stripboeken ontdek je elke keer weer verrassende details. Het verhaal is zo origineel, omdat ik nergens anders een soort wezens zoals de Legendariërs herken.  Het is zeker geen typisch jongens of meisjes stripboek en persoonlijk vind ik dat het niet leeftijdsgebonden is.

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 15 jaar. Momenteel zit ik in de 3e klas van het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. De roos, vuur, boom boekjes had ik in groep 1 en 2 al verslonden. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recensenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken vind ik ben een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen!

De Legendariërs 1: De steen van Josenia/Patrick Sobral/vertaling …../Silvester Strips/2012/48 blz./ISBN 978-90-5885-761-3

 

 

No Comments

Post a Comment