Zoek me tussen de sterren geschreven door Francesca Zappia gaat over Eliza Mirk. Ze is introvert, heeft nauwelijks vrienden en gaat altijd op in de menigte. Achter dit meisje schuilt echter de wereldberoemde Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de populaire online strip Monsterzee. Op haar familie en twee internetvrienden na weet niemand dat Lady Astronomia en Eliza één en dezelfde persoon zijn. Dan komt ze Wallace tegen die fanfictie over Monsterzee schrijft. Ze laat hem langzaam dichterbij komen, maar het wordt steeds moeilijker voor haar om haar identiteit voor Wallace verborgen te houden.

Dit boek is prachtig. Niet alleen vanwege de mooie cover, maar ook vanwege het geweldige verhaal aan de binnenkant. Of eigenlijk beter gezegd: twee verhalen. Allereerst volg je het verhaal waarin je leest hoe Eliza worstelt met haar identiteit en de monsters in haar hoofd. Ze is onzeker en twijfelt veel. Ze is in tegenstelling tot haar broertjes slecht in sport, maar wel weer een kei in tekenen. Haar ouders doen er alles aan om haar meer sociaal bezig te laten zijn, maar falen daar telkens in. Tussendoor lees je ook nog het verhaal van Amity en Dallas, personages uit de strip Monsterzee. De bijbehorende striptekeningen die getekend zijn door Francesca Zappia geven het verhaal net iets extra’s.

In dit boek zit er weinig spanning, maar dat is ook niet nodig om je aandacht vast te houden. Francesca Zappia schrijft namelijk zo vlot en meeslepend dat je het boek het liefst in een dag wilt uitlezen. Hoewel het boek enkele moeilijke onderwerpen zoals depressie en zelfmoord behandelt, wordt het boek ook nergens echt te zwaar.

Wat erg fijn aan dit verhaal is, is dat er geen sprake is van liefde op het eerste gezicht, maar dat Eliza en Wallace eerst hele goede vrienden worden. Door met Wallace om te gaan kruipt Eliza langzaam uit haar schulp en ontmoet ook nieuwe vrienden. Langzaam maar zeker ontwikkelt de vriendschap zich in iets meer dan alleen maar vriendschap. Hoewel hun liefde niet het hoofdplot van dit boek vormt, is het wel heel mooi om erover te lezen.

Zoek me tussen de sterren is dus een prachtig boek. Francesca Zappia schrijft heel vlot en meeslepend waardoor je het boek in korte tijd zou willen uitlezen. Je kunt heel goed met Eliza meeleven en de personages voelen nergens nep aan. De striptekeningen zijn ook hele leuke toevoegingen aan het verhaal. Ik heb van dit boek genoten en zou het boek dus zeker aan iedereen die van YA-contemporary boeken houdt willen aanraden!

Mijn naam is Tina en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

Zoek me tussen de sterren/Francesca Zappia/vertaling Astrid Staartjes/Leopold/2018/320 blz./ISBN: 9789025875503

No Comments

Post a Comment