Het is koud buiten, het sneeuwt en Kerstmis komt eraan, het perfecte moment om Wonderland te lezen! Het boek, geschreven door Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth, bestaat uit tien verhalen die stuk voor stuk mooi en creatief geschreven zijn.

Wonderland is een erg leuk boek dat makkelijk weg te lezen is vanwege de tien verschillende verhalen. Ieder verhaal verschilt weer van het ander; het ene verhaal gaat over kerstengelen, terwijl het andere verhaal weer over een kerstdate gaat. De schrijfsters hebben het voor elkaar gekregen dat ieder verhaal, ondanks de lengte, erg spannend en leuk is geworden.

Het boek is fijn voor elke leeftijd. Of je nou een kerstverhaal voor je kleine broertje of zusje voorleest of dat je als volwassene in dit boek wegduikt, het blijft leuk om te lezen voor een goed kerstgevoel. Het genre van het boek is Young Adult, maar ik vind dat dit boek ook goed te lezen is voor mensen die niet van Young Adult houden, omdat de verhalen over van alles en nog wat gaan.

Om dit boek te kunnen lezen hoeft het niet perse Kerstmis te zijn. Ik ben best laat in dit boek begonnen, ergens in april, maar ondanks de late timing bleven de kerstverhalen leuk om te lezen. Door dit boek te lezen kreeg ik al snel weer een kerstgevoel en miste ik de geur van de kerstboom die elke kerst in de woonkamer staat. Er zaten geen verhalen tussen die ik minder vond, waardoor ik het boek graag verder wilde lezen nadat ik weer een verhaal uit had.

Soms had ik wat moeite met het boek. Het was niet altijd makkelijk om na een spannend verhaal weer gelijk in een volgend verhaal te komen. Dat vond ik wat minder. Ik denk dat het een goed boek is om verhaal voor verhaal te lezen, in plaats van alles na elkaar.  Hierdoor kom je makkelijker in een nieuw verhaal. Ondanks dit minpuntje, raad ik het boek zeker aan.

Deze recensie is geschreven door Lotte Hoogendoorn, 14 jaar en 3havo-leerling op het Farel College te Amersfoort. Ze leest graag fantasy en Young Adult boeken en maakt graag tijd vrij om weg te duiken in een goed boek.

Wonderland/ Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth/Dutch Venture Publishing/2017/360 blz./ISBN 97894925850

No Comments

Post a Comment