Wolkenjager speelt zich af in Texas waar we een kijkje krijgen in het gezinsleven van de stoere Eden B. Foster en haar vader Tom, moeder Lou en oom Fritz. Eden wordt door haar vader al op vroege leeftijd klaargestoomd om haar land te verdedigen tegen de Ruskies. Of dit ooit ook echt gaat gebeuren is Eden nog een raadsel. Wel gaat ze al jong met haar vader op expeditie en leert ze op zes jarige leeftijd vliegen in verschillende vliegtuigen van haar oom Fritz. Als ze aangenomen is als piloot bij de marine helpt Eden mee om verschillende oorlogen te bestrijden en heeft ze de presidenten van die tijd zoals Bush, Obama en Trump als beste vriend. Niet alleen haar carrière is turbulent, ook haar liefdesleven met haar partner die, net als Eden, bij de marine werkt, is bewogen. Daarnaast vertelt haar moeder over ontberingen uit haar eigen verleden. Als Eden wil stoppen bij de marine en van haar leven wil genieten, heeft de vader van Eden nog een missie voor zijn dochter in petto. Echter heeft deze missie grote gevolgen voor de hele familie.

Wolkenjager is het derde deel in de romanserie die gaat over de moeder van Marcel Vaarmeijer. Eerder las ik al zijn boeken Heelmeester en Voor wie ik heb liefgehad en vond deze geweldig! Ik was dan ook blij verrast toen ik Wolkenjager mocht gaan lezen. Ik kan je verklappen het boek was weer een feest. De cover van het boek is eenvoudig, toch trekt de oranje kleur je aan en het meisje op de cover staat natuurlijk voor de stoere Eden.

Je volgt de stoere Eden B. Foster in het verhaal al vanaf jonge leeftijd. Je gaat met haar en haar vader Tom mee op expeditie en zit samen met haar in het vliegtuig boven Irak. Ondanks dat sommige scenario’s niet helemaal geloofwaardig zijn, ergerde ik mij hier totaal niet aan. Want wie overleeft er nou 414 dagen opgesloten zitten met zes man bij Al Qaida met alleen wat water en brood?

De schrijfstijl van Marcel is uniek, hij trekt je werkelijk in het verhaal neemt je mee op de reizen die Eden maakt voor haar werk. Door zijn fijne schrijfstijl leest het boek vlot door en had ik hem helaas al binnen één dag uit. Daarnaast zijn de personen goed uitgewerkt en is er veel oog voor details, waardoor het verhaal niet alleen leuk maar ook leerzaam is. Je leert tenslotte een klein beetje over het leger, de vliegtuigen en de oorlogen die gevoerd zijn. Ik hoop op snel nieuwe spannende verhalen van Vaarmeijer!

Ook al is dit een deel in de serie die Marcel over zijn moeder schrijft, je kunt de delen goed los lezen. Al is het wel zo dat wanneer je alle delen in de juiste volgorde leest je personen herkent. Zo diept het het verhaal van de moeder van Eden iets beter uit wanneer je de delen achter elkaar leest.

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer Johan, 23 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik HBO verpleegkundige en ben ik momenteel bezig met de opleiding tot recovery verpleegkundige.

Wolkenjager/Marcel Vaarmeijer /Uitgeverij L.S Amsterdam/2018/333 blz./ISBN 9789024582372