Evermore is het eerste deel in the Immortals serie. In het boek Evermore volg je het leven van Ever Bloom. Na een tragisch auto incident, waarin haar gehele familie is omgekomen, neemt haar tante Ever in huis. Na het incident is Ever niet meer hetzelfde. Dit heeft mede te maken met het feit dat zij geteisterd wordt door de gedachten en aura’s van mensen om haar heen, welke zij sinds het ongeluk kan horen en zien. Daarnaast krijgt zij regelmatig bezoekjes van haar jongere zusje. Ever wil zich verbergen van de wereld en heeft zich door haarzelf zoveel mogelijk onzichtbaar te maken aangepast aan haar nieuwe leven. Tot op een dag een nieuwe jongen de school in komt lopen. Niet alleen zet hij haar leven op zijn kop, maar ook haar hart.

Zelf besloot ik het boek Evermore op te pakken na het lezen van een aantal ingrijpende en dikke boeken. Voorbeelden hiervan zijn A court of Mist and Fury en Throne of Glass. Zeer prettig om te lezen, maar er gebeurt een hoop en het vergt veel concentratie en aandacht bij het lezen. Hierdoor had ik interesse in het lezen van iets lichters, waar niet gelijk hele werelden worden gered.

In dit opzicht heeft Evermore aan mijn verwachtingen voldaan. Je volgt Ever tijdens de nasleep van het incident. Veel verdriet heeft zij al verwerkt. Daarom zien wij haar voornamelijk omgaan met haar nieuwe krachten. Al vrij snel komt de nieuwe jongen genaamd Damen in haar leven. Net als de cover en de achterflap van het boek al weggeven is er sprake van liefde tussen Ever en Damen. Voor de lezer komt dit dus niet als een verrassing. Echter vond ik het moment dat de liefde echt oversprong in het boek lastig te bepalen. Dit bracht wat irritatie bij mij op, omdat ik het belangrijk vindt dat je de voortgang van het liefdesverhaal kan volgen in een roman.

Er is zeker spanning en avontuur in dit boek te vinden, maar dit uit zich vooral in de laatste paar hoofdstukken van dit boek. De rest van het boek bestaat voornamelijk uit het leven van Ever en de rol van de mysterieuze Damen. Zoals veel boeken lijkt het op sommige aspecten erg op Twilight. Persoonlijk vind ik dit geen probleem om te lezen en kan ik mij hier makkelijk overheen zetten. Mocht je niet van Twilight houden of liefde op het eerste gezicht dan kan je dit boek beter overslaan. Hoe dan ook vond ik dit een leuk boek om tussendoor te lezen en geef ik het daarom ook 3 sterren.

Mijn naam is Monique en ik ben 20 jaar. Ik studeer Human Resource Management. Naast mijn studie vind ik het natuurlijk erg leuk om te lezen, maar ook het kijken van films en tekenen heeft mijn interesse. Daarbij lees ik voornamelijk YA en fantasy, maar probeer ik tegenwoordig ook meer contemporary te lezen.

Evermore (deel 1 the Immortals)/Alyson Noël/Macmillan/2009/306 blz./ISBN 978-0-330-51285-5