In Obsidian maakten we kennis met Katy en Daemon. In Onyx zagen we dat hoe deze twee geliefden voor altijd met elkaar verbonden zijn geraakt. De een kan namelijk letterlijk niet leven zonder dat de ander in leven blijft. In Opal gaat hun verhaal verder en lezen we hoe Katy alles voor Daemon zal doen, ook als ze zichzelf daarmee in groot gevaar zou brengen.

Onyx eindigde met een enorme cliffhanger. Het bleek namelijk dat Dawson, de tweelingbroer van Daemon van wie iedereen dacht dat hij overleden is, terug is. In Opal is Dawson vastbesloten om zijn vriendin Beth te redden die gevangen wordt gehouden door het Ministerie van Defensie. Katy en Daemon zetten ook alles op alles om Dawson daar zo goed mogelijk bij te helpen. Daarbij krijgen ze hulp vanuit een hele onverwachte hoek.

Dat de Lux-serie zo verslavend is, merkte ik ook in dit deel. Als lezer wordt je als het ware gehypnotiseerd om maar steeds door te blijven lezen. Voor ik het wist, had ik al een groot deel van het boek gelezen. Het verhaal is heel spannend, want voor Daemon en Katy bleek het niet zo eenvoudig te zijn om Beth te redden. Keer op keer stuitten ze op een probleem dat hun missie in de war schopt. Daarnaast heeft Katy het ook niet zo makkelijk met Dee. Terwijl deze twee personages in Obsidian nog hartsvriendinnen zijn, is er in Onyx iets verschrikkelijks gebeurd waarbij de wereld van Dee zo goed als in elkaar gestort is, waardoor de vriendschap tussen Katy en Dee in Opal plotseling ver te zoeken is. Ook moet Katy er ook nog voor zorgen dat haar moeder niets van haar geheim en die van haar alien vrienden te weten komt. Als lezer word je heel nieuwsgierig naar hoe Katy en haar vrienden al die problemen gaan aanpakken. Al die plottwisten zorgen er ook voor dat je niet stoppen met lezen. Verslavend goed dus!

Als je de vorige twee delen in de Lux-serie gaaf vond, is Opal zeker ook een aanrader. Jennifer L. Armentrout schrijft namelijk zeer vlot en meeslepend, waardoor je het boek binnen no-time uitgelezen hebt. De personages komen heel geloofwaardig over. Ook bevat het boek spannende actiescènes, plottwisten, maar ook hele lieve en romantische scènes met Daemon en Katy. Opal eindigt weer met een enorme cliffhanger waarvan je helemaal gefrustreerd raakt en waardoor je zo snel mogelijk het volgende deel in deze serie wilt lezen!

Mijn naam is Tina en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn hobby is uiteraard het lezen van boeken, maar daarnaast speel ik ook graag gitaar. In mijn vrije tijd hou ik verder ook mijn boekenblog Awesomebookloverblog bij waarop ik recensies van gelezen boeken en andere bookish posts plaats. Ik lees vooral Young Adult, maar af en toe lees ik ook wel eens een thriller of een roman. Mijn favoriete genres zijn fantasy en contemporary.

Opal/Jennifer L. Armentrout/vertaling Erica van Rijsewijk/Uitgeverij Zomer & Keuning/2018/488 blz./ ISBN 9789401913744